Armata Romana Fortele Navale

Dor de val: 263 executand foc asupra submarinului inamic

"263", Corveta Viceamiral Eugeniu Rosca

“263”, Corveta Viceamiral Eugeniu Rosca

Privitul Katiuselor pe la Discovery e apa de ploaie pe langa senzatia pe care un muritor de rand o poate trai atunci cand ceva mai incolo o nava mugeste prin RBU-uri si lanseaza bombele antisubmarin.

E incredibil. Si nu a fost o singura BAS, ci doisprezece! Una dupa alta, una dupa alta:. flacari, fum, muget de motoare racheta, flacari, fum…

Multumim echipajului de pe “263” si le transmitem:

Avem onoarea!

 

– Iulian Iamandi –

7 Comments

    • Da, VERTREP cu elicoptere Puma Naval.

      Divizionul 50 Corvete are patru corvete: 260 – Amiral Petre Barbuneanu, 263 – Viceamiral Corneliu Rosca, 264 – Contraamiral Eustatiu Sebastian si 265 – Contraamiral Horia Macelariu.

    • Tetal 2 adica CVT 264 si CVT 265 au punte heliport pe care ar fi trebuit sa poata apuntiza elicopterele Alouette dar din cauza ca pe aceste punti s-au mai montat aerisiri din diverse compartimente si cabestanul pupa este imposibila apuntizarea in schimb se poate face apropiere si schimb de materiale.

  • Stau si ma intreb cat de eficient este sistemul RBU 6000 impotriva submarinelor actuale, mai este sau nu relevant, cum de armatele vestice se bazeaza in principal pe torpile antisubmarin iar estul a ramas fidel acestui sistem in tandem cu torpilele antisubmarin>?
    Stiu ca exista si o varianta de RBU 6000 denumita RPK-8 care are proiectile cu cap activ totusi informatiile sunt subtiri in privinta eficientei in lupta a unui astfel de sistem.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: