Armata Romana Fortele pentru Operatii Speciale

Doi militari romani din Fortele pentru Operatii Speciale au cazut la datorie

Doi militari români din Forţele pentru Operaţii Speciale au căzut astăzi la datorie, iar un al treilea a fost rănit.

Militarii români executau o misiune de instruire a poliţiştilor afgani. Incidentul a avut loc astăzi 7 Mai la ora 10,45 în apropiere de localitatea Kandahar.

tricolorul

În urma incidentului, celor trei militar de la forţele pentru operaţii speciale, care au fost răniţi, li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportaţi imediat la spitalul militar cel mai apropiat.

Din nefericire, plutonierul Dumitrescu Iulian şi sergentul Vizireanu Adrian nu au supravieţuit, iar starea militarului rănit este stabilă şi urmează să fie transferat la un spital din Germania.

Familiile victimelor au fost anunţate, iar incidentul este anchetat de o comisie militară.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe familiilor militarilor decedaţi şi urmăreşte cu atenţie evoluţia situaţiei medicale a celui rănit.

“Am aflat cu profundă tristeţe despre moartea militarilor care au căzut la datorie astăzi, în timpul executării unei misiuni în Afganistan. Atât personal, cât şi în numele tuturor militarilor români, transmit condoleanţe familiilor, prietenilor şi camarazilor lor de arme. Dumnezeu să-i odihnească pe aceşti bravi ostaşi şi buni români!”, a transmis ministrul Mihnea Motoc.

Secţia presă

Comunicat numărul 131/ 7 Mai 2016

Le suntem aproape, sufleteşte şi împărtăşim durerea alături de familiile şi camarazii luptătorilor români căzuţi la datorie astăzi în Teatrul de Operaţii Afganistan.

Dumnezeu să îi odihnească în Pace şi să-l aibă în grijă pe luptătorul rănit.

 

Resboiu.

5 Comments

  • Dumnezeu sa-i odihneasca in pace.

    Si cred ca mai degraba e vorba de un infiltrat babulan, pare cel mai plauzibil (mai ales ca au mai fost cazuri), daca e adevarat ce se spune in comunicat, ca s-a intamplat in timpul unei misiuni de instruire a unor afgani (banuiesc ca undeva pe teren amic, in vreo baza sau asa).

  • Pa aia numa cu razboi total ii linistesc. Ma refer la toti fanaticii care se arunca in aer cu akbar pe buze. Is o gramada de atomice care se plictisesc si ajung sa fie dezafectate.
    Nu e pacat?
    Daca le-ar fi avut ei nu risipieau nici una.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: