yak-38

În urmă cu vreo două luni, vorbeam cu Marius pe linia directă despre cât de frumoase au fost primele cărţi ale seriei Carrier, Carrier şi parcă Maelstrom fiind traduse şi pe la noi, apărute în ţara lor în ’91 şi ’93. Maelstrom era, bre? Parcă…

N-avea legătură Yak-38 cu seria Carrier, dar noi vorbeam despre o serie cu ruşi. Douăzeci şi trei de volume a avut seria Carrier, deci ar fi mers şi ceva cu ruşii. Nu? Mai ales că doar primele au fost reuşite, cele în care în spatele numelui Keith Douglass s-a aflat chiar William H. Keith, Jr., restul fiind din ce în ce mai praf, datorită lipsei de talent a ghost writerilor contractaţi să ducă seria mai departe.

Şi se făcea, în plotul meul, că Rusia cea care se ducea pe copcă ţinea morţiş să arate că mai are vodcă în vene şi se implică în câte un conflict, iar în primul volum ar fi fost vorba de o Albanie care ar fi intrat în posesia unei arme nucleare ocupând ambasada rusă de la Tirana, loc în care oficialii ruşi ar fi fost transformaţi în scut uman. Aşa, preventiv.

Treaba asta trebuia gestionată de un grup de nave ale marinei ruse, aflat în Mediterana, cu gazda în Siria.

Şi uite aşa, apăreau Yak-urile 38… Avioane despre care Marius m-a anunţat cu un link de documentar, că au fost şi în Afganistan.

Documentar, pe care vi-l înaintăm:

 

– Iulian Iamandi & Marius Constantin –