Corneliu Dobritoiu si Iulian Fota

Astazi in Aula Academiei Romane a avut loc dezbaterea “Securitate nationala in societatea bazata pe cunoastere. Intelligence, cunoastere strategica si decizie”… Scurt pe doi e vorba de Strategia Nationala de Aparare…

Acelasi eveniment s-a lasat cu prilej de calcat pe bataturi, Consilierul Prezidential Iulian Fota intrerupand cuvantarea Ministrului Apararii, Corneliu Dobritoiu.

Ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu, si consilierul prezidential Iulian Fota au discutat pentru un timp in contradictoriu pe tema deciziilor luate in CSAT despre care ministrul Apararii a aratat ca nu au fost adoptate in functie de resursele financiare, precum si pe tema strategiei nationale de aparare. Dobritoiu a spus ca documentul nu a fost transmis Parlamentului in termenul prevazut de lege si contine sintagma “interes national” la singular, fapt care contravine prevederilor Constitutiei.
Discursul ministrului Apararii a fost intrerupt din sala de Fota care, ridicandu-se in picioare, l-a intrebat daca a citit strategia de aparare. Consilierul prezidential a precizat ca documentul a fost transmis in primele sase luni de mandat ale presedintelui.
Fota l-a criticat pe Dobritoiu ca nu a venit in schimb cu un punct de vedere alternativ la strategia nationala de aparare.
“Noi avem un document, bun sau rau, dumneavoastra veniti numai cu vorbe”, i-a spus Fota lui Dobritoiu.
Consilierul prezidential l-a acuzat pe Corneliu Dobritoiu ca in discursul sau a atacat institutii, cum ar fi CSAT. “Eu ma lupt cu dumneavoastra, nu cu MApN. Nu loviti in CSAT sau in alte institutii”, i-a spus Fota.
Ministrul Apararii a mai declarat ca au fost adoptate mai multe decizii ale CSAT “care de care mai neinspirate”. El a sustinut ca in CSAT se adopta hotarari contradictorii care anuleaza decizii anterioare.
Dobritoiu a dat ca exemplu hotararea privind achizitia de avioane multirol pentru care nu au putut fi alocati bani de la bugetul de stat. “Si atunci cum promovezi o decizie, in absenta banilor? Pentru ce o promovezi?”, a adaugat ministrul Apararii.
Intrebat daca exista si alte decizii asemanatoare ale CSAT, el a dat ca exemplu problemele legate de dezvoltarea fortelor. “In momentul in care se proiecteaza o anumita structura de forta, iar acea structura nu este finantata, nu se poate aplica decizia CSAT in acest sens”, a mentionat ministrul.

Articolul complet pe Hotnews

Cu multumiri lui Semanticus, care a semnalat stirea!

– Griffon236-

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;