Marina rusă

Marina rusă

Rusia are în plan construirea de şantiere navale şi de reparaţii pe coasta Mării Negre, pentru a asigura mentenanţa necesară flotei civile şi a celei militare din regiune, a anunţat ieri vicepremierul Dmitry Rogozin.

Cuvântând la o conferinţă despre dezvoltarea capabilităţilor Rusiei în segmentul construcţiilor navale din regiunea Mării Negre, Rogozin a spus că după colapsul Uniunii Sovietice în ’90, Rusia a pierdut majoritatea obiectivelor industriale din această ramură, acestea fiind în mare parte localizate în Ucraina.

În prezent, majoritatea industriei constructoare de nave este concentrată în nordul Rusiei şi în estul îndepărtat, ceea ce face foarte dificilă mentenanţa navelor militare din Marea Neagră.

“The situation is unbearable,”

A spus Rogozin, adăugând:

“We must determine our priorities in this [Black Sea] region as soon as possible,”

După care a precizat că eforturile vor fi concentrate la Novorossiisk, Sochi şi alte câteva porturi de pe coasta rusă a Mării Negre.

“It’s important to immediately start the construction of facilities that would ensure proper maintenance of the Black Sea Fleet and the defense of our southern borders,”

A mai spus vicepremierul rus.

Mare parte din Flota rusă a Mării Negre este staţionată în portul Sevastopolo din Crimeea, în urma unui tratat cu Ucraina semnat în Aprilie 2010, prin care s-a extins închirierea bazei navale pentru încă 25 de ani după ce prezenta înţelegere va expira în anul 2017.

Rusia are nevoie disperată de o reţea de şantiere navale şi pentru reparaţii de nave în regiune, pentru că Flota Mării Negre urmează să primească în total 15 nave noi – fregate şi submarine diesel-electrice – până în 2020.

Sursa: RIA Novosti

Remarc că aproape zilnic Dmitry Rogozin zice câte ceva. Nici o ştire fără Rogozin, Rogozin egal ştire, Rogozin e zilnic!

Dacă acum nu murim axfisiaţi în praful rămas în spatele Rusiei care decolează lumânare către cer, e numai din vina noastră: nu suntem atenţi… sau suntem prea praf, ca să mai remarcăm praful. Adică, suntem praf. Este?

Concurenţa făcută de câteva noi şantiere navale ale Rusiei mai ne lipsea, că în rest aveam de toate.

 

– Iulian Iamandi –