Marină

Distrugatorul italian Durand de la Penne a intrat in Marea Neagra

Distrugătorul italian purtător de rachete ghidate D 560 Luigi Durand de la Penne a trecut prin strâmtorile turcești.

Durand de la Penne

Durand de la Penne

Nava italiană este una frumoasă, arhitectura navală italiană fiind una deosebită și – dragă mie în principal pentru numărul mare de tunuri.

Da, distrugătorul Durand de la Penne dispune de un tun principal Otobreda calibru 127 mm în turela prova și de alte trei tunuri de 76 mm Oto Melara 76/62 Super Rapido.

Cu un deplasament maxim de 5560 tone, Durand de la Penne are lungimea de 147,7 metri și poate atinge o viteză maximă de 32 noduri. A  intrat în serviciu în anul 1993.

Nava face parte dintr-o clasă de distrugătoare care îi poartă numele. Inițial, trebuiau construite patru distrugătoare dar la ultimele două s-a renunțat în momentul în care Italia s-a alăturat programului HORIZON.

Distrugătorul Durand de la Penne este foarte frumos, repet. Poate va ajunge și pe la noi.

 

Iulian Iamandi

4 Comments

 • Intr-adevar, frumoasa nava. Italienii sunt maestri la design, desenat, pictat… Ferrari, Lamborghini, Durand de la Penne, Gioconda.
  Ar fi bine sa ne viziteze si pe noi sa isi faca un selfie cu “distrugatorul” nostru. Ar fi Frumoasa si Bestia.
  Ca si constantean si in primul rand ca roman, mie imi place mult si Marasestiul nostru, desi sa fiu sincer, nu e mare frumusete.
  Sa o spunem pe fata, Marasestiul ar fi putut juca rolul navei rele, comuniste daca Rambo ar fi fost un film cu marinari.

  • Apai nu stiu, dar Durand de la Penne asta imi inspira la fel de multa frica ca si un vapor de croaziera. Cumva, Marasesti cand il vezi ti se face un pic frica, Durand parca e Bricul Mircea 🙂

 • Au venit italienii dupa femei cu vaporul ? Sa vezi petreceri! Dar ce cauta astia la noi ,au venit sa faca evaziune fiscala ca de razboi nu au timp ca sunt toti pe telefoane

  • lasa-i si pe ei p-acolo, cu ce te deranjeaza ca doar nu-ti cere de mincare, sint italieni, baieti faini, e bine s-avem tot timpu nave d-astea cu marinari straini p-acolo, prin zona, sa fie vizibile, cu pavilioane italienesti, frantuzesti, nemtesti, englezesti, americane… da bine la vizual ca nu esti singur pe lume ca Hector Malot

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: