Marină

Distrugatorul american USS Porter intra in Marea Neagra

Distrugătorul american cu rachete ghidate USS Porter (DDG 78), aparținând clasei Arleigh Burke, soseste în Marea Neagră pentru exerciții și angajamente cu aliații regionali.

USS Porter (DDG 78)

USS Porter (DDG 78)

Aceasta este cea de-a șasea navă americană dislocată temporar în Marea Neagră de la începutul anului 2019.

Ultima navă americană care a operat în Marea Neagră a fost USS Carney. Carney a participat în luna Iulie la exercițiul americano-ucrainean Sea Breeze 2019, exercițiu la care au participat 19 țări.

“The naval operations we conduct in the Black Sea with our allies and partners maintain the strong relationships that are necessary for regional stability. The inherent flexibility of our forward-deployed naval force DDGs enables our ability to provide a credible defense and ensure we are postured appropriately to support our global operations.”

A declarat viceamiralul Lisa M. Franchetti, comandantul Flotei a VI-a a US Navy.

US Porter execută în prezent cea de-a șaptea patrulă în zona de operații europeană.

Marina Statelor Unite ale Americii staționează în Spania patru distrugătoare care au ca misiune principală furnizarea de protecție a teatrului European împotriva rachetelor balistice.

Începând cu anul 2020, SUA vor înlocui USS Porter (DDG 78), USS Ross (DDG 71), USS Carney (DDG 64) și USS Donald Cook (DDG 75) cu unități navale mult mai capabile.

Foarte probabil, distrugătorul american Porter va participa și la exercițiul care se va desfășura de Ziua Marinei României.

Iulian Iamandi

4 Comments

 • In 2020 prieteni nostrii, strategici… daca sunt prieteni si tin cont, ca prin montarea scutului de la Deveselu ,ne am pus pe multi in cap? Sa doneze 2 bucati distrugatoare AEGIS Romaniei sa intarim flancul de est al NATO! Si din rezerva de tancuri Abrams sa doneze Romaniei 300 buc cu modernizare facuta de ei la noi….Ca sa castige si ei ceva, dar sa avem si noi ceva acces la tehnologie, ca altfel vor veni europenii si SUA nu va mai avea ceva de castigat. Oricum si ei sunt constienti ca pe viitor se va crea armata europeana si influenta lor va scade. Vor ramane cu ce vor investi in Europa,asa ca asteptam si elicoptere, rachete anti nava etc, ca vor pierde trenul in favoarea europenilor!

  • Da costul operarii celor doua distrugatoare Aegis l-ai pus la socoteala?

   300 de tancuri refacute oare cat e? In caz ca nu stiai tara noastra nu are nici infrastructura si nici oamenii pregatiti sa mentina si sa exploateze asa ceva. Din pacate.

   • Ce sa facem cu distrugatoare ?!
    Cu ce resurse umane si materiale sa le operam, servisam si sa le-asiguram logistica si pentru ce ?!

    Varianta optima, ca sa devenim credibili la MN cu minimum de resurse de orice fel, este sa ne ploconim la LM inca de ieri pentru varianta SL/GL a LRASM pentru cand va deveni operationala, inainte sa devina coada prea lunga.
    Impreuna cu JASSM-ER, evident, ca nu se stie cin’ ne face cu ochiu’ din Crimeea si de dincolo de Azov, o Engels, ceva…

  • eu zic sa astepti daca nu ai altceva mai bun de facut.hilar ar fi daca ni le-ar da.nu au astia marinari ptr copaile actuale(ies alea pe rand in larg cu aceleasi mutre la bord) sunt curios de unde ar face rost de 650 de oameni ptr ABuri.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: