HMS York Type 42 class destroyer

Distrugătoarele Type 42 HMS York şi HMS Edinburgh sunt scoase la vânzare de către MoD’s Disposal Services Authority. Mă înlăcrimez parfumat. Uite ce ratarăm, bre! Că dacă nu ne grăbeam să luăm copăile alea aproape fără ţevi la bord, dădeam un ban pe două distrugătoare.

Aia e, că e şi nu mai poate fi întoarsă foaia, dar şi dacă ar fi fost altfel?

N-ar fi fost, vă spun eu. Haideţi să vă explic: n-a fi avut bre două distrugătoare, ascultaţi la mine. Din bun simţ, le-am fi zis fregate, mai ales că sunt mai suple cu niţel decât fostul nostru distrugător pe care l-am reclasificat drept fregată.

Ministerul britanic al Apărării anunţă că intenţionează vinderea celor două ditrugătoare către guverne străine.

Eu v-am zis…

Cele două nave fac parte din Batch-ul 3 de fabricaţie.

HMS York a intrat în serviciu în anul 1985  şi a luat parte la războiul din 2003 împotriva Irakului, iar anul trecut a participat la operaţiunile de sprijin pentru revoluţia din Libia.

Ah, ce mi-a plăcut faza asta… a ăstora de la BBC. Sprijin a revoluţiei?? Care este…

HMS Edinburgh a servit sub drapel în 2003, pe lângă nisipul irakian.

În plus, a păgubit Imperiul de 17.5 milioane de lire sterline în urma unui refit prin 2010.

Vă daţi seama că britishii, dacă n-au mai găsit bani la românaşi – ca să îmi bat joc de tehnica armatei române, ca un şacal între şacali, pentru că mai nou v-a fost dat s-o vedeţi şi p-asta – au început să se ţepuiască loco.

Ia uite, rachete la bord.. P-ăsta trebuia să-l luăm! Dar, ne-am grăbitără. 🙁

Lasă bă, sirilor, că are Coroana bani. Merge.

Iar Britannia nu mai rule the waves, oricum, că tot voi o sacrificaţi pe felii: Royal Navy va rămâne din 23, doar cu 19 his majesty ships de suprafaţă.

HMS Edinburgh Type 42 class destroyer

Sursa: BBC

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.