Aviaţie

Districtul Militar Sud a receptionat elicoptere Kamov Ka-52 Alligator

Kamov Ka-52

Kamov Ka-52

Districtul Militar Sud a recepţionat prima tranşă de elicoptere de atac tip Ka-52 “Alligator”.

După cum s-a anunţat în cadrul unui comunicat de presă al Ministerului Apărării, elicoptere au sosit la o bază aeriană din regiunea Krasnodar şi vor începe zborurile în luna Martie a acestui an.

Ministerul a mai precizat şi că elicopterele au fost deja testate în zbor după ce acestea au fost construite complet.

Încă nu a fost specificat numărul de elicoptere.

Precedentul şef al serviciului de comunicare cu presa al Districtului Militar Sud a declarat că districtul a recepţionat deja mai mult de zece elicoptere de atac Mi-28N Night Hunter, elicoptere de atac noi tip Mi-35M şi elicoptere Mi-8AMTSh modernizate, toate elicopterele fiind echipate cu sisteme de navigaţie GLONASS/GPS.

Sursa: Lenta

 

– Iulian Iamandi –

4 Comments

  • “Ministerul a mai precizat şi că elicopterele au fost deja testate în zbor după ce acestea au fost construite complet.” – ar fi fost tare sa le testeze construite incomplet…:)

  • Imbucurator pentru rusofili.
    Sper sa fie folosite numai pentru descurajare, si fara a fi folosite vreo data pentru a ucide.

  • Ce se mai aude cu cele cateva K 50 Hokum se mai fabrica sau s-a renuntat la conceptul de un singur pilot pentru elicopterele de atac?

  • Da, au considerat, in urma testelor, a volumu de munca e mult prea mare pentru un singur pilot, chiar si in conditiile unui cockpit modern. Oricum cre ca KA50-ul ramane cel mai frumos elicopter de atac facut vreodata.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: