Rusii anunta ca Districtul Militar Central a completat modernizarea avioanelor Suhoi Su-24 – conform RIA Novosti, care il citeaza pe colonelul Jaroslav Roschupkin.
Conform colonelului Roschupkin, avioanele au beneficiat de instalarea unor sisteme noi de navigatie si ochire tip SVP-14 Hephaestus, care au sporit de trei ori precizia bombardamentelor.
Prima aplicatie la care vor fi utilizate noile sisteme va avea loc in luna Iunie a anului curent.
“SVP-24 includes the aiming devices, navigation and control. Its use extends the crew to search, enter the target, aiming and strikes, including in difficult weather conditions and low visibility », ─ spune Roschupkin said, adaugand ca ” Hephaestus “allows the bombing” a free maneuver without signing in the affected area of the imaginary enemy air defenses. ”
La inceputul lunii Mai s-a anuntat ca Fortele Aeriene Ruse vor incepe in luna Iulie testarea de rachete noi cu ghidare prin sistemul GLONASS. Aceste rachete sunt proiectate pentru Su-24, Su-34, Su-25 si Mi-24.
In cazul in care rezultatele vor fi bune, aviatia va primi noile rachete incepand cu anul viitor.
Sursa: Lenta
– Iulian Iamandi –
svp-24 e de prin 2003
aici e brosura oficiala
http://www.militaryparitet.com/html/data/ic_news/151/
cica ar fi fost foarte util in georgia
plus ca echipamentele care le inlocuieste de pe su24M – cateva sute de kg mai putin
datalink digital cu cel de la sol care iti poate prioritiza tintele si transmite informatii despre tip, blindaj etc ca sa le ataci cu ce ar fi mai eficient, plus pe HUD apar traiectoriile la bombele si rachetele “dumb” si asta il ajuta sa aiba precizie mai buna
rusii au ceva echivalent la spice-ul evreiesc sau la ce sistem cu planare au americanii ? care dau drumul la bomba la 70 de km de tinta de exemplu si se ghideaza singura si alege tinta singura din ce are preprogramat sau ghidata de la sol sau din avion prin datalink ????
Este interesant cum Su 24 Fencer tot primeste cate un upgrade care il aduce iarasi la paritate cu alte modele noi la partea de strike, la fel ca si Tornado se pare ca acesta este unul dintre avioanele foarte longevive in serviciul activ.
Relativ ieftine de exploatat si ideale intr-o forta aeriana mare care isi permite mai multe tipuri in dotare.
Marius pai oricum o iei, ca vad ca lumea vrea sa fie impartit forumul in tabere, Rusia e tara superlativelor geografice
cea mai mare tzara ca suprafatza, au cel mai lung litoral, cea mai “lata”, 11000 de km, cel mai mare lac, cel mai adanc
cea mai joasa temperatura intr-o zona locuita, si au si zone de desert uscate si aride (asta cred ca era una din problemele mari ale taifunului german, la temp foarte joase la nemtzi trebuia sa zboare batranul f4 facut integral din dural nu typhoonul din titan si compozite moderne care se contracta diferit)
or mai fi si altele da nu mai imi aduc aminte
nici nu trebuie sa iti propui ‘omnirol’ ca nu faci nimic ca lumea la asa tarla de mare cum e rusia si cu asa de mari variatzii de orice, de la temperatura la densitatea populatzie
si germanii au mers pe scule dedicate, asa a aparut de exemplu taifunul cand si-au luat francezii jucariile si au scos pe rafale
acuma de cand a disparut urss si toate armatele europene s-au micsorat, cine stie daca a fost alegerea corecta sau nu, o sa vedem cred ca la batranetze si noi 🙂
cred ca intr-un fel Marius Fenchea are dreptate cand spune ca generatia a IV-a (eu cred ca la anumite categorii chiar si avioanele mai vechi) o vor duce mult de-acum inainte. Maturitatea tehnologica a avionului de lupta cu reactie a fost atinsa undeva pe la sf. anilor ’70-inceputul anilor ’90. Adica realizarea a 80-85% din performanta posibila realizat cu un pret rezonabil, mai departe pt. fiecare 5% performanta stoarsa in plus costurile sunt enorme. Mai departe trebuie asteptate vreun “breakthrough” tehnologic. Unul din ele (partial din cauza limitarilor tehnice) a fost tehnologia “stealth”. Altul promite sa fie tehnologia de (semi)autonomie bazata pe inteligenta artificiala (drone) care reusesc sa scape de veriga slaba care e omul din carlinga (sute de kg de echipament ca sa-l mentii in viata la 18.000m altitudine), limitare la g-uri si la numarul de ore de activitate, expunere la radiatii sau unde radio intense, samd. Un altul vine din directia materialelor si a sistemelor de propulsie noi (experimente gen X-47). Cam asta cred ca e viitorul. Avionul militar pilotat a cam spus ce avea de spus.