Aviaţie

Dilma Rousseff a suspendat temporar achizitia de avioane multirol pentru Brazilia

Dilma Rousseff

Dilma Rousseff

La final de 2012 se întâmplă o grămadă de treburi, de parcă toată lumea se grăbeşte să ia decizii până pe 31… astfel, preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff, a anunţat recent, chiar în ultima zi a vizitei oficiale efectuate la Moscova, că achiziţia de avioane multirol pentru Forţele Aeriene Braziliene a fost suspendată temporar.

Decizia pavează calea Rusiei spre alăturarea cu oferte, alături de “finalistele” SUA, Franţa şi Suedia.

Sursa: Band News

Gestul Dilmei Rousseff confirmă băuielile noastre. Ne îndreptăm către un FX-2 relansat.

Sau chiar mai grav, spre un FX-3.

 

12 Comments

 • Sa fie tentati brazilienii si de SU PAK FA T50?Din ce se spune, ei vor un aparat multirol modern, in general construit la ei in tara,care sa poata fi folosit inclusiv pe portavioane si binenteles, un offset consistent in inalta tehnologie si industria de armament.
  Poate ca brazilienii sunt interesati de un avion de generatia 5 si poate ca asteapta sa vada cum merge treaba in aceasta directie la americani(F35)rusi(PAK-ul) sau vest-europeni(Eurofighter sau Rafale NG).Economia Braziliei este in plina dezvoltare asa ca nu banii sunt cauza acestei suspendari.
  Initial brazilienii au fost interesati si de SU 35, insa ulterior au renuntat la el.

  • Brazilienii tot sunt interesati de vreo 10 ani..noi cred ca pana la urma o sa ii intrecem si o sa ne hotaram mai repede. LOL

   • Ei au luat o masura de “stop gap” cu Mirage 2000, noi am preferat sa pensionam avioanele MiG-23 si MiG-29.

    Ei modernizeaza AMX-ul, noi am trimis la abator IAR-93.

    Ei vor asambla Mi-171, noi am vandut Mi-8 pe unde ni s-a rasculat.

    • Eu m-am referit strict proiectele F-X ale lor, nici ei nu par a fi foarte decisi, cand de cacai de un deceniu si mai bine sa iei cateva duzini de aeroplane..este putin hilar totusi :D.

     Ca Brazilienii s-au miscat per total mai bine decat noi, de acord, dar Brazilia nu se afla deloc in aceiasi liga cu Romania din simplul motiv ca are o populatie de aproape 10 ori mai mare si un teritoriu cat jumatate din Europa.

     La noi ca sau taiat MiG-23, 29 sau IAR-93 nustiu daca este cea mai mare tragedie, cea mai mare tragedie a fost ce sa intamplat cu Multirolul si Doamne fereste ce s-ar putea intampla cu IAR-XT.

     • Brazilia… e Brazilia, iar Romania e Romania. Aia au Petrobras, noi luam redevente de dimensiunea unui plic de zahar vanilat.

  • Nu prea e rozul-roz.. sunt nemultumiti (brazilienii de sus) pe motiv ca a fost doar 1 % cresterea economica anul asta.

 • Mda. Pacat. Imi dau lacrimile.Nu de alta, da’ Brazilia e tara mea de suflet. Imi cam pare rau de ei…ca de vreo 3-4 ani se chinuie cu multirolul asta, saracii…Personal, mi s-ar parea foarte ok daca ar lua 36 de Rafale+12 F-18 SuperHornet ca sa-si mai carpeasca portavionul ala cu care se tot lauda, si sa scape de tractoarele alea zburatoare de A-4 Skyhawk. Oricum, lasand la o parte programul multirol, care rugineste incet, la ei cam duduie industria si au programe promitatoare. Sa speram ca-si baga mintile-n cap cat mai repede si in vreo 4 ani vedem si noi in curtea Braziliei o flota aviatica decenta…nu ca la noi…(mda, nu am putut sa nu fac comparatia) .

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: