Piata Universitatii, care este.

Preluare de pe Civitas Politics:

Scriu acest scurt post de undeva din afara Bucureştiului, privind cu îngrijorare la televizor.

Mitingul de ieri (la care am participat) a fost spectaculos într-un mod discret şi ne-reprezentat la TV. De unde Piaţa Universităţii fusese un simbol PDL ea a devenit, din senin, un simbol al opoziţiei non-partinice.

……….

Cel puţin la fel de important, mitingul şi marşul de ieri au fost paşnice, pigmentate de jandarmi relaxaţi şi copii jucându-se în siguranţă (vezi și poza).

„O sursă de obicei informată” (cu care am vorbit la telefon) crede că astăzi, în piaţă, sunt grupuri organizate, trimise poate chiar şi de USL. Privind la feţele unora dintre cei ce sar în faţă, nu mi se pare imposibil. Dar văd şi numărul celor ce au ieşit astăzi şi ştiu că o mare parte dintre ei nu au venit să facă scandal.

Problema este că e nevoie de foarte mulţi oameni paşnici pentru a reduce la tăcere minorităţile violente. Astăzi minoritatea a furat lumina rampei, mâine vor încerca să facă la fel. 

Nu îndemn pe nimeni să iasă sau să stea. Dar orice faceţi, nu vă lăsaţi influenţaţi de cei cu fularul pe faţă. Pentru că dacă cedaţi atunci minoritatea câştigă – din nou.

Pentru continuare, daţi click pe text.

E bine că mai există şi oameni cu ochii deschişi. E bine că nu toată lumea înghite pe nemestecate ceea ce aude la teveu’ şi cel mai bine este că se observă adevărul: cei cu fularul pe faţă sunt altfel decât noi, oamenii civilizaţi.