Armata Romana Fortele Navale

Deschiderea anului universitar in Piata Ovidiu

Studenții Academiei Navale “Mircea cel Bătrân” vor participa la festivitatea de deschidere a noului an universitar de învățământ, organizată luni, 1 octombrie, la ora 11.00, de Primăria Municipiului Constanța în Piața Ovidiu, împreună cu colegii lor de la universitățile civile, publice și particulare, din municipiul de la malul mării.

Academia Navală “Mircea cel Bătrân”

La Academia Navală “Mircea cel Bătrân” s-au înscris în primul an de studii 591 studenți, din care 96 de studenți militari. Pentru prima dată în ultimii 28 de ani, opt studenți militari vor urma cursurile programului de studii universitare de licență “Arhitectură navală” la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați.

În anul universitar 2018 -2019, la Academia Navală “Mircea cel Bătrân” sunt şcolarizaţi peste 2.000 de studenţi, în cadrul a 12 programe de studii de licenţă, patru specializări pentru studiile masterale şi 10 de programe de formare continuă.

În cei 146 de ani de existență, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a format mii de ofițeri de Marină, militari și civili, iar în ultimii ani a cunoscut o semnificativă dezvoltare instituțională, adaptându-și oferta educațională la cerințele pieței forței de muncă și ale beneficiarilor. În luna mai a acestui an, prestigioasa instituție de învățământ superior a Forțelor Navale a fost gazda conferinței comandanților academiilor navale din UE și NATO, prilej cu care a preluat președinția forumului educațional naval din Uniunea Europeană și din NATO pentru următorii doi ani.

Viața de student în Academia Navală “Mircea cel Batran” are trei atribute definitorii: TRADITIE. PROFESIONALISM. AVENTURĂ. Dacă am ține seama numai de aceste caracteristici, tot putem descrie ceea ce simte un student al academiei noastre, la începutul carierei sale în industria maritimă sau pentru apărarea intereselor maritime și fluviale ale României”, spunea rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, comandorul prof.univ.dr Octavian Tărăbuță la deschiderea anului universitar 2017-2018. Sistemul de învățământ al Forțelor Navale oferă studenților și elevilor, militari și civili, posibilități multiple de dezvoltare profesională și personală, într-o infrastructură modernă de învățământ, compatibilă cu standardele NATO și UE, formându-le acestora competențele profesionale necesare pentru o meserie de onoare, respectată și remunerată corespunzător.

 Biroul informare și relații publice

1 Comment

  • Îmi exprim satisfacţia şi bucuria când vedem şi auzim că în ţara noastră se mai adăuga noi centre de cultură şi educaţie militara şi implicit mii d e tineri care îşi găsesc drumul şi destinul in viaţa.
    Centrele militare de învăţământ, liceele universităţile nu sunt doar instituţii de învăţământ sau obiective militare, acestea sunt sanctuare ale neamului românesc unde trebuie să se nască şi să se dezvolte eroii neamului nostru. Din nefericire însă de la lovitura de stat din 1989 până astăzi sa dovedit că aceste sanctuare produc şi rebuturi şi pupincurişti şi infractori şi trădători de neam şi de ţară, ceea ce este o mare ruşine pe obrazul armatei romane şi implicit o mare ruşine pentru naţiunea romană. Şi aici voi aduce un argument dar nu este singurul, citiţi raportul de pana acum al generalului Pârvulescu care cuprinde lista ruşinii şi blestemului neamului nostru privind armata. Din nefericire mai sunt si altii care urmeaza . Acolo sunt enumeraţi 25 de generali ai armatei romane unii dintre ei comandanţi de divizii care sau ocupat de infracţiuni şi au fost condamnaţi, Cu alte ocazii voi mai prezenta şi alte argumente obiective şi zdrobitoare care se cunosc si ar trebui să determine factorii de răspundere să facă o curăţenie de profunzime în armată romană şi nu numai în armată, aşa naţiunea noastră va renaşte.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: