Degtyaryov AEK-971

Degtyaryov AEK-971

Rivala Corporaţiei Kalaşnikov, Fabrica Degtyariyov, va furniza douăzeci de arme ministerului rus al Apărării în Februarie 2016 pentru a fi testate în cadrul “programului soldatul viitorului” Ratnik.

Directorul fabricii Degtyaryov, Serghei Pustovalov, a declarat că au fost produse mai multe arme pentru programul Ratnik, între care o puşcă de asalt în calibrul 5,45 mm, o puşcă de asalt de 7,62 mm proiectată pentru două tipuri de muniţie, o mitralieră modernizată Pecheneg şi puşti cu lunetă.

Pustovalov a precizat că livrarea din luna Februarie a anului următor este destinată forţelor speciale din cadrul Ministerului Apărării.

Ratnik este un program rusesc de echipament tip “Soldatul Viitorului” destinat Armatei Rusiei.

Scopul programului Ratnik este de a îmbunătăţi conectivitatea şi rezultatele în luptă. Îmbunătăţirile includ protecţie modernă, o cască dotată cu aparatură optică şi sisteme de comunicaţii.

În luna Octombrie a acestui an, comandantul Forţelor Terestre din Armata Rusiei, general colonelul Oleg Salyukov, a anunţat că militarii ruşi vor primi circa 80 000 seturi Ratnik înainte de finalul anului.

Echipamentul Ratnik a fost testat cu succes de către militarii ruşi, însă adoptarea acestuia pentru serviciul operativ a fost amânată din cauza incertitudinii legate de alegerea componentei armament uşor, unde cel mai probabil va fi aleasă arma de asalt Kalaşnikov AK-12.

Sursa: Army Recognition

 

Iulian Iamandi