Geopolitica

Declaratii linistitoare despre miscarile de trupe poloneze

 

Rosomak

Rosomak

Miscarile de trupe poloneze in aceste zile tensionate au ridicat intrebari. Intrebat, colonelul Tomasz Szulejko, purtatorul de cuvant al Statului Major General, a asigurat ca acestea sunt simple manevre destinate mentinerii capabilitatii de lupta ale armatei.

Polonezii au deplasat vehicule blindate Rosomak pe autostrada intre Katowice si Wroclaw, acompaniate de politie, iar pe vagoane platforma au fost vazute 30 de vehicule de lupta ale infanteriei tip BMP-1 in gara Lebork.

Cu cateva zile in urma, premierul polonez Donald Tusk a declarat sprijin Ucrainei si a promis asistenta in pastrarea integritatii teritoriale a acestei tari.
Sursa: Military Informant

 

– Iulian Iamandi –

6 Comments

  • Aseara ma uitam pe Digi 24 la o emisiune despre criza din Ukraina, iar un telespectator a trimis un sms prin care spunea ca intre Turda si Deva a vazut un grup de blindate, pe trailere, inmatriculate in Polonia, pe drumul dintre Turda si Deva, indreptandu-se spre estul Romaniei. Sa fie oare intamplator!?

  • Asta e din ciclul ”hai cu zvonerii si cu raspandacii”.Hai cu Dan Senzationescu.
    Si daca erau polonezi,ce conteaza?Si ce intereseaza pe oricine unde,cine si cum se misca?
    Sunt constient ca nu vom putea impiedica fluxul de informatii din surse deschise.Dar nu trebuie ca blogu’ asta sa devina sursa de zvonistica nefondata,sau si mai grav sursa de informatii ”pe bune”.E putin,pare neimportant,dar fiecare trebuie sa se abtina sa vina in public cu asa ceva.Cine vrea informatii despre miscarile de trupe in situatii de criza,nu are decat sa munceasca.

  • daca erau pe soseaua dintre turda si deva..cum cacat se indreptau spre estul romaniei??e de la inceput ceva neclar aici:))))doamne doamne..

    • E un mister asta cu blindatele poloneze! :))))) Oricum Dusa, a dat ordin sa se faca o revizie “mica” la armament… ceea ce trebuia sa faca Basescu… Va fi oricum o conferinta de presa dupa ce intra noul guvern…

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: