Patriot SAM

Patriot SAM

Ministrul Apararii a sustinut o conferinta de presa in care a oferit mai multe detalii legate de programele de inzestrare pe care armata le desfasoara sau le va desfasura in viitor.

Capul de afis a fost tinut de achizitia sistemelor de aparare anti-aeriana Patriot, pentru achizitia carora se va elabora o lege speciala, care ar urma sa fie aprobata de parlament pana la sfarsitul lunii octombie, iar in luna noiembrie Statul Roman va plati o prima transa din cele 3, 9 miliarde $ necesari achizitiei, in anul 2018 un prim sistem Patriot din cele 7 va ajunge in tara, desigur daca toate lucrurile merg bine, Romania urmand sa utilizeze aceste sisteme in urmatorii 30 de ani.

Camion Roman 6×6 pentru transport trupe

De asemenea ministrul a mai facut declaratii despre dotarea cu tehnica auto, armata avand intentia de a cumpara 173 de camioane pentru transportul trupelor, la momentul actual se studiaza modalitatea prin care se va face achizitia.

„Vom decide în aceste zile dacă putem face o achiziţie directă de camioane pentru transportul trupelor sau dacă vom proceda la o achiziţie publică într-o procedură care să fie simplificată. Am făcut un calcul, ne-ar trebui circa 200 de zile ca să putem să finalizăm procedura în condiţiile în care nu am avea probleme majore cu contestaţiile”

Pe langa camioane ar urma sa mai fie cumparate 30 de autobuze si 72 de microbuze.

F-16 Fortele Aeriene Romane

MApN planifica achizitia a inca 36 de avioane F-16 pana in anul 2022 si se va incepe procedura de achizitie a 3 baterii (a cate 18 lansatoare fiecare) de sisteme HIMARS, care ar avea un pret de aproximativ 700 milioane dolari.

– David Victor –