Geopolitica

Davos: Fost sef al Pentagonului cere un plan de lupta cu Rusia

Ashton Carter, fost șef al Pentagonului, a cerut în cadrul unui discurs la Davos ca țările membre NATO să dezvolte un plan de război cu Rusia.

Ashton Carter

Ashton Carter

“În opinia mea, pentru prima dată în 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului, Rusia a acționat ca adversarul nostru militar. Avem nevoie de un plan în caz de război, așa cum avem nevoie de un plan pentru o invazie cu “omuleți verzi” (referire la acțiunile Rusiei în Crimeea), un plan împotriva a ce face Rusia în zona Baltică, unde rușii încearcă să se folosească de chestiunea minorităților naționale.”

A declarat Ashton Carter, iar declarațiile sale complete pot fi vizionate pe Youtube:

De la 13.10.

Și tot la Davos, Petro Poroshenko, președintele Ucrainei, a invitat țările europene să creeze o nouă coaliție pentru a contracara agresiunea Rusiei.

Poroshenko a declarat:

“Rusia desfășoară un război nedeclarat împotriva noastră, a tuturor.”

Iulian Iamandi

 

4 Comments

 • Cred ca SUA au un plan de lupta atat cu Rusia cat si cu China.Poate chiar unul de a lupta simultan cu ambele tari.Daca se ajunge la asa ceva, viata pe Terra va disparea.Viata pe care o stim si apreciem noi.Nu ma refer la microorganismele care vietuiesc la sute sau mii de metri adancime pe fundul oceanelor, in izvoare de ape termaale avand caldura de sute de grade celsius sau in pesteri lipsite de oxigen si caldura.

 • Plan de lupta cu rusii cam trebuie, ca din ’90 americanii s-au lasat de treaba.
  Ei se bazeaza pe vest-europeni ca aliati militari, in virtutea in care i-au reconstruit dupa WW2, doar ca pt germani, francezi sau italieni Rusia a devenit un partener de afaceri interesant si cu lobby mare.

  Pana si englezii au calcat stramb cu spionarea roscovanului care e totusi presedintele celei mai mari puteri militare si economice, deci e bine sa faca un inventar al aliatilor si sa vada pe cine se pot baza in caz real de conflict.

  Pe chinezi ii pot tine in sah cu flota lor. Pe rusi e ceva mai greu.

 • cu siguranta exista toate planurile posibile si imaginabile, toate optiunile, cum va puteti imagina contrariul, oricum e o confruntare disproportionata, nici cialavecii nici ciampainejii nu vor avea timp sa inteleaga macar ce s-a-ntimplat cu ei, nu poti compara cu hyperputerea lumii, foarte rapid ii vor matrasi de incearca vreo nasolie, epoca de piatra instant.
  parerea mea, cert.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: