Geopolitica

Dar pe ei, pe ei cine ii va democratiza?

American't

American’t

“Ploaia care va veni, le va linisti pe toate…” Fiti amabili si confirmati-mi: ar merge un resboi, este?

Pentru necunoscatori, resboiul iaste acela care-ti gadila in mod placut finantele.

Exista oare si alte variante pentru consolidarea picioarelor de lut ale colosului printre picioarele caruia vedem lumina?

Poate ca finalul e departe, dar oare pe ei cine ii va democratiza?

Buna dimineata!

 

– Iulian Iamandi –

7 Comments

 • N-avem bre. Cand n-ai bani sa platesti salubritatea, cand Detroitu’, leaganu’ industriei auto itzi declara faliment, tu mai vrei sa platesti pe Raytheon sau Lockheed Martin pentru rachete la suprapretz? Esti cu capu’?

  BTW, tu si Grifonu’ imi datoratzi salariu’ pe o luna. N-a inceput mardeala in Siria. Sau credeatzi ca am uitat? :p

 • Din cate stiu, pe acolo nu se merge cu galeata de faina si ulei cand sunt alegeri.
  Asa ca la ei sunt sperante. Exista un feed-back.
  La noi nu.

  • Pai la ei nu e nevoie. E destul sa cumperi pe cei din Congres, si iti rezolva ei cine trebuie sa iasa presedinte. Dupa aia boborul are de ales doar intre 2 candidati care i-ai ales tu, ala care a dat banu’

   Asa ca daca e sa fie vreo speranta, aia e la noi pentru ca la noi de bine de rau orice ciumpalac care aduna 50.000 de semnaturi, se poate prezenta gratis la TV in campania electorala si are timp de antena garantat ca sa spuna ce are de spus ca si candidat. Ia incearca asta in SUA si vezi cate zeci de milione de dolari iti trebuie ca sa ajungi macar in pozitia sa iti dea cu sutul cei din Congres.

   Deci?

 • Chiar daca s-ar merge si pe acolo ci faina, pixuri si tricouri acolo cetateanul nu exista. Reprezentantii lor sunt cei care voteaza ori voturi acordate pe drepturi de exploatari diverse nu prea e democratie dar cine sta sa consemne. Ori are curaj?

 • Se mai spunea si ”tigru de hirtie”. Tin eu minte de pe vremea in care Ceainaria se certa cu marele Urs. Pe vremea aia eram la liceu. Si incepuse moda coresponentei cu elevi din strainatate. Am trimis la ambasada C o solicitare si am primit un plic gros in care mi se prezenta situatia…Cu ”colosul cu pocioare de lut” si ”tigrul de hirtie”…:)

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: