”Deci ăsta e semicabestanu', dom' maior”

”Deci ăsta e semicabestanu’, dom’ maior”

Ăsta a fost sfatul pe care l-am primit la 1 noaptea de la Julianos cel Mare. Eram după proba de obstacole, rupt de oboseală, abia spălat și pus în pat. A doua zi, colonelul Nadolu și maiorul Preda au zis că-i o deviză bună pentru mine și-am adoptat-o.

S-a terminat. Acum sunt acasa, cu o cană de cafea în față, dorindu-mi să fi ținut mai mult. Sau să mă întorc din nou acolo, unde am simțit a doua casă, după Babadag. Între cei care simt și gândesc ca mine.

O organizare absolut impecabilă, instructori extrem de competenți, majoritatea cu cel puțin  două ”plimbări” în Afganistan, un staff extrem de atent la nevoile cursanților nedeprinși cu rigorile vieții militare, toate acestea au făcut din ”Cursul de pregătire a jurnaliștilor ce transmit din zone de conflict” din acest an o reușită.

Structurat extrem de bine, cu antrenamente de prim ajutor, alpinism, pregătire fizică și prezentări extrem de clare ale regulilor ce trebuie urmate, a pericolelor UXO/EOD și a procedurilor militare, cursul de pregătire a fost, sper, pentru colegii mei, un ”deschizător de ochi” la pericolele zonelor de conflict de unde, poate, vom transmite, un fel de ”vezi, băi ninja, că nu-i ca-n filme?”

În afară de felicitările meritate din plin de către “capii răutăților”, domnii lt. colonel Renato Nadolu și maior Alin Preda, mulțumirile mele se îndreaptă spre domnul colonel Burghelea, locțiitorul comandantului Brigăzii 61 Vânători de Munte,  maiorilor ”Mullah” Liche și Baciu, precum și subofițerilor instructori ce au reușit să facă din acest curs o amintire extrem de frumoasă.

Și, așa cum a zis guvernatoru’ Californiei, ”I’ll be back!”

Țestoasa 2.0

Țestoasa 2.0

– Sweeper –