EURASIAN PARTNERSHIP DIVE 2014

EURASIAN PARTNERSHIP DIVE 2014

Cu câteva zile în urmă a început la Constanţa exerciţiul multinaţional EURASIAN PARTNERSHIP DIVE 14, exerciţiu la care participă peste 80 de scafandri din şase ţări: Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, România, SUA şi Ucraina.

Scufundările vor avea loc în raioanele maritime Constanţa, iar ca sprijin sunt alocate nave rapide de intervenţie cu scafandri, pentru secţiunea EOD (Explosive Ordnance Disposal) şi nava de intervenţie cu scafandri de mare adâncime “Grigore Antipa”, pentru secţiunea scufundări la mare adâncime.

Nava de interventii cu scafandri de mare adancime Grigore Antipa

Nava de interventii cu scafandri de mare adancime Grigore Antipa

Obiectivele secundare, stabilite pentru secţiunea EOD, sunt exersarea procedurilor de căutare şi identificare a dispozitivelor explozive sub apă, de scanare laterală cu sonarul, de ridicare a la suprafaţă şi tractarea în zona de distrugere, precum şi stabilirea unor procedee comune de neutralizare şi distrugere a dispozitivelor explozive improvizate sub (DEI) apă.

În cadru secţiunii de mare adâncime, scafandrii execută scufundări reale, cu alimentare de la suprafaţă, la adâncimi de peste 40m, precum şi lucrări subacvatice de tăiere şi sudură oxi-arc cu scule hidraulice.

Exerciţiul este condus de către scafandrii militari români.

De asemenea, la dispoziia scafandrilor participanţi este pus şi Laboratorul Hiperbar al Centrului de Scafandri, unica structură din regiune dotată cu barocameră.

Informaţii preluate de pe siteul Forţelor Navale Române.

Oameni ai adâncurilor

Oameni ai adâncurilor

Multă baftă prietenilor noştri ce văd o altă lume, lumea adâncurilor, o lume unde dacă ar fi uşor… am ajunge toţi.

Avem onoarea!

 

– Iulian Iamandi –