Geopolitica

Daca America vrea, Turcia are cu ce & If war is declared then Sequestration dies

Care este

Care este

Ia sa vedem ce carcalete iese daca facem un aliaj…

Ceva mai inainte am vorbit cu niste colaboratori turci despre situatia in care s-a ajuns cu Siria, iar unul din ei a spus foarte calm: “Daca America vrea, iese razboi. Turcia are cu ce.” Ceilalti au aprobat.

Ce bine e sa ai cu ce. Sa fie asa… naturala si linistita treaba asta “tara mea are cu ce”.

Asa. Invidios mic mare ce sunt.

Mai departe… Pe blogul amicului american Solomon am gasit ceva tare:

If the President wins authorization, then he wins the 2nd term. Update.

*  If war is declared then Sequestration dies.  The US military will by necessity get anything it asks for.  Who will deny Pentagon while service members are at war?

*  Obama Care will be fully funded.  With Sequestration dead, and Congress unable to shut down the government because the Pentagon is at war, that means Obama Care is out of danger.

*  Immigration will be a fait accompli.  Dangle the vision of getting immigrants out of the shadows while warning of increased terror threat.  It will pass because of fear when it couldn’t because of economic considerations.

Ei, ce ziceti?

 

– Iulian Iamandi –

 

11 Comments

  • Poate ca s-a urmarit sa se strige “o’ Gad, au dat intr-ai nostri!” si sa se supere europenii din NATO daca murea vreun neamt sau olandez.

   Dincolo de nemti, totusi Turcia ar avea cu ce daca s-ar pune pe sirieni.

 • la capitolul aparare aa sunt subtiri rau. inca au nike hercules in dotare. la ce balistice au sirienii, ii puteau face sita daca nu ii apara nato.

  • AA turceasca o fi praf,dar sunt ,cel putin pe hartie si pe harta, capabili sa faca un blitzkrieg.E o saptamana de mars fortat de la granita pana la Damasc.Singura chestie mai riscanta ar fi operatiunile pt. capturarea depozitelor de arme chimice.Iar sefimea siriana ar fi ocupata cu fugitul din tara,asa ca rachetele alea multe si bune ar fi improbabil sa fie utilizate la potentialul maxim.Pe care rachete oricum as incerca sa stau cu binoclul din vreme.Daca nu pe toate,pe cat mai multe.
   Ma rog,asa as cujeta io planificator turc sa fiu.

   E desigur mult mai ieftin sa chem Patriotii in sprijin 😀

   • intr-un meci 1:1 siria vs turcia as paria oricand pe siria. au in spate niste razboaie serioase vs israel. militarii au experienta solida, sunt in lupta de peste 2 ani, chiar daca dupa criteriile occidentale mai au de invatat.

    turcii… militari in termen. inca mai exista incidente in unitatile lor de elita si speciale (de commando) in care cate unu isi impusca colegii. au avut pierderi semnificative in luptele cu pkk.

    pe hartie arata bine, au tehnica, dar pe teren mai au de lucru.mult.

    treaba e ca n-o sa fie 1:1, turcii stiu ca daca si-o iau, sare nato pt ei articolul 5 etc.

    cainele care latra nu musca.

    • Experienta siriana in operatiuni conventionale e de acum 30 de ani.Cand si-au adus o contributie serioasa la victoria israeliana in Liban.Daca ne ducem un pic in spate,descoperim ca au probleme in a planifica mascarea cu fum.si alte mici detalii de astea.
     In momentul actual sunt imprastiati in toate directiile posibile si nici nu prea pot sa se concentreze.Avantaj turcaletii,care pot merge direct la Damasc si apoi ii bat ”pe parti” 😀 .Sirienii nu cred ca pot strange mai mult de echivalentul a 2-3 brigazi pe directia efortului principal,in timp util.

     Nu zic asta din spirit de contradictie,desi o discutie pe teme de genul e tot timpul de natura sa trezeasca la viata spiritul amintit 😀

     • Si eu as merge pe turci oricand deoarece sirienii sunt acum uzati dupa 2 ani de conflicte si aviatie lor este varza. Singurul atu al Siriei sunt comandantii si echipajele de blindate care au training-ul la zi, in rest, celelalte ramuri armate sunt slabite rau de tot.
      Turcia pe de alta parte beneficiaza de o aviatie foarte bine dotata si de tancuri moderne Leopard 2 A4 se ia de gat fara probleme cu T 72-urile Siriene.

 • o sa fie sfarsitul Turciei ca stat in cazul in care se baga in Siria si rusii chiar hotarasc sa riposteze. Ca sa nu mai zic de ce panica brusca o sa ii cuprinda pe restul membrilor NATO (mai putin pe americani care sunt pe insula la ei) cand turcii or sa se imprastie in toate partile ca sobolanii. Cat despre riposta rusilor, ce vad eu e ca in ultima vreme tot trimit nave de razboi acolo. M-as mira sa stea pasivi daca se baga turcii in seama…

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: