Cea de-a doua Cupă a presei la care am participat, a avut loc ca și precedenta mea experiență, în Poligonul Cățelu situat într-o margine a Bucureștiului.

Data trecută, în toamna lui 2016, am “debutat” la Cupa presei la tir organizată cu ocazia Zilei Armatei, cu mari emoții pentru că am întâlnit oameni pe care îi admiram și nu mi-am închipuit vreodată că voi ajunge să le strâng mâna și să mă bucur de încurajările dumnealor.

Din fericire și cu mare surprindere, m-am clasat pe locul II la feminin (neanticipat, nesperat și cu o bucurie dificil de exprimat în cuvinte).

Cu aceleași emoții, despre care nu cred că vor dispărea în totalitea vreodată, am ajuns la această ediție în Poligonul Cățelu, nerăbdătoare să trag cu Pușca Semiautomată cu Lunetă, nerăbdare la care se adăuga cea de a asista la surprizele… explozive din partea organizatorilor și gazdelor noastre, militari din Statul Major al Forțelor Terestre, Batalionul 96 Geniu și Grupul 2 EOD.

Nu știu cum au simțit ceilalți, dar pe mine exercițiile tactice cu exploziv real m-au zgâlțâit la propriu iar “țânțarii” din urechi nu au dispărut decât pentru a fi înlocuiți de cei provocați de arma cu care aveam să trag mai târziu.

Alina Dobre - Cupa presei la tir a Fortelor Terestre Romane, 2017

Alina Dobre – Cupa presei la tir a Fortelor Terestre Romane, 2017

Echipamentele prezentate, explicațiile cu multe detalii despre modul în care sunt folosite și manevrate, descrierea unor fapte reale, mi-au format o imagine deosebită despre militarii cu care am interacționat, oameni dedicați care slujesc sub drapel.

Oameni-militar care slujesc sub drapel pentru Patrie și cetățeni, cu dragoste și loialitate pentru țară, cu multă dăruire și mult respect față de specialitatea de armă pe care au ales-o.

Militari-oameni care și-au ales un destin impresionant, oameni-militar care au ales să ne protejeze chiar cu prețul vieții lor, oameni și militari care nu ne cer nimic în schimb.

Poligonul Catelu, Cupa presei la tir organizata de Fortele Terestre Romane - 2017, Foto Sergent Nicusor Comanescu

Poligonul Catelu, Cupa presei la tir organizata de Fortele Terestre Romane – 2017, Foto Sergent Nicusor Comanescu

Le mulțumesc pentru o zi cu adevărat deosebită tuturor oamenilor în uniformă care ne-au fost alături cu un zâmbet, cu o încurajare, cu explicații și cu vorbe bune.

Mulțumiri multe domnului colonel Romeo Feraru, purtătorul de cuvânt al Statului Major al Forțelor Terestre și felicitări pentru excelenta organizare a evenimentului.

Mulțumiri multe domnului general de brigadă Dorin Ioniță, locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Terestre, care ne-a făcut o surpriză plăcută sosind la eveniment pentru a discuta cu jurnaliștii și a observa personal tragerile câtorva dintre participanți.

Mulțumiri comandantului Batalionului 96 Geniu, domnului locotenent-colonel Cîrjău, de asemenea și comandantului Grupului 2 E.O.D., domnului locotenent-colonel Praporgescu, precum și militarilor geniști care ne-au fost gazde și instructori în Poligonul Cățelu.

Mulțumesc,

Alina Dobre