Aviaţie

Cuba va cumpara avioane din Rusia, de 650 milioane de dolari

Russian Prime Minister Dmitry Medvedev and Cuban leader Raul Castro

Russian Prime Minister Dmitry Medvedev and Cuban leader Raul Castro

Cuba va cumpăra din Rusia avioane în valoare de 650 milioane de dolari, a anunţat ieri ministrul rus al Industriilor şi Comerţului:

“Overall, aircraft deliveries will be worth $650 million,”

A declarat ministrul Denis Manturov către jurnalişti.

Compania rusă Ilyushin Finance şi cea cubaneză Cuban Aviation Corporation, au semnat o înţelegere pentru livrarea a trei avioane de pasageri tip Antonov An-158 şi un număr de alte înţelegeri, în prezenţa premierului rus Dmitry Medvedev şi a liderului cubanez Raul Castro.

Cu ceva timp în urmă, Cuba a confirmat interesul de a achiziţiona trei avioane de pasageri tip Ilyushin Il-96-400 capabile să transporte la bord 350 pasageri.

În cadrul întâlnirii din Cuba, a fost semnată inclusiv o înţelegere legată de cele trei Il-96.

Sursa: RIA Novosti

În cei peste trei ani de existenţă a proiectului Resboiu, aproape că am ignorat aviaţia civilă. Şi, poate că o faceam şi azi dacă nu aveam reacţia din articolul cu care am început această zi.

– Iulian Iamandi –

 

2 Comments

    • Pai si ce vrei ca sa faca Romania, trebuie asteptati la cotitura vreo cativa ani si sa ne rugam sa nu ii democratizeze nimeni ca daca ajung “democrati” – se va gasi un politician roman marinimos care sa ii ierte de datorie ca sa poata sa cumpere scule noi de la americani ca si irakienii.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: