Marină

Cuba va construi nave pentru Venezuela

T-91

O delegaţie a Marinei Revoluţionare Cubaneze condusă de Contra Amiralul Carlos Duque Ramos a vizitat Venezuela cu scopul de a propune  măsuri de întărire a cooperării tehnico-militare dintre cele două marine.

Delegaţia cubaneză a fost întâmpinată de către Contra Amiralul Victor Ortiz Miguel Rojas, comandantul Gărzii de Coastă a Armada Bolivariana de Venezuela, în Maiquetia, statul Vargas şi au participat la o expoziţie organizată cu scopul de a învăţa despre activităţile Venezuelei pentru siguranţa apelor teritoriale.

Între aspectele care au întărit relaţiile dintre două marine, putem evidenţia:

1. Repararea şi mentenanţa a trei LST-uri din clasa Capana (construite în Coreea de Sud şi aflate în serviciu începând cu 1984) ale Venezuelei, în şantierele navale ale Cubei;

2. Construirea, în şantierul naval Damex Santiago de Cuba (al Damen Shipyard, Olanda), a patru nave de transport-desant universale Lander Damen Stan Type 5612 pentru Marina Venezuelei;

3. Şapte nave de patrulare, dintre care cinci Type 2606 şi două Damen Stan Patrol 4207, pentru Marina Venezuelei.

Sursa: Poder Naval

 

7 Comments

  • Da, razboiul e razboi si afacerile sunt afaceri. Damen face nave de debarcare Venezuelei care pofteste sa debarce in Antilele Olandeze… Iar cel care a spus razboiul e razboi, iar afacerile sunt afaceri era un englez care construia nave rusiei cu care tara sa era in razboi.

   • Olandezii de la Damen vor sa se bage si pe piata de armament din Vietnam si-i tot imbie cu bunataturi .
    Eu am impresia ca in Cuba sunt multi angajati ie3ftini si bine pregatiti si nu m-as mira sa aiba viitor in constructia de yahturi .
    Ce ma mira este prostia lui Chavez, pentru ca la banii pe care-i are ar trebui ca Venezuela sa aiba o industria militara de temut, nu sa cumpere de ici si de colo, riscand sa ramana fara piese de schimb in cazul unui embargou .

 • SCRISOARE CATRE PRESEDINTELE OBAMA : SOLDATII ROMANI IN AFGANISTAN NU SUNT UCISI DE INAMIC CI DIN CAUZA NEGLIJENTEI CRIMINALE A CLASEI POLITICE ! ACUZ PE PRESEDINTELE BASESCU DE CRIMA CU PREMEDITARE…URMEAZA PONTA ! DOTAREA ARMATEI …LA COTA ZERO !

  Scrisoare deschisa adresata noului ministru al Apararii.

  Corneliu Dobriţoiu.

  Ma numesc Robert Horvath cineast…..si cetatean roman.
  Am aflat prin Info Mondo de moartea unui militar in Afganistan. Al catelea ?
  Sunt nu numai indurerat ci indignat la culme.
  Va luati o mare raspundere morala si va asigur de acum penala.

  Să nu uităm că armata noastră a fost şi este, în proporţie de 99,9% pregătită să lupte pe teritoriul naţional, în anumite condiţii, nicidecum în condiţia numită Afganistan.
  Mulţi au murit nu atât din cauza actelor teroriste respective ci pentru că nu era pregătit autovehiculul, să zicem, pentru exploziile respective… Când ştii că trimiţi nişte oameni cu echipament precar şi mai şi mor dintre ei, trebuie săraspunzi penal

  Cine va raspunde pentru tinerii trimisi la moarte ? Dumneata domnului ministru..

  Aliatii nostrii îşi pregătesc foarte bine trupele pentru acţiuni în asemenea zone, asigurând protecţia fiecărui om de-al lor. Noi ne batem joc de el. Nu avem nici macar demnitatea de a pretinde acest lucru.
  Soldatii romani au bocancii rupti….întrucât talpa nu rezista în zonele stâncoase din Afganistan.
  Iata ce spune un document al armatei SUA:
  ” Protecţia individuală a militarilor se realizează cu veste antiglonţ grele de 15 kilograme….. Vestele antiglonţ româneşti au un viciu de proiectare şi nu permit luptătorului să fixeze patul armei în umăr pentru a ochi cu precizie. Cele mai multe incidente soldate cu morţi şi răniţi au fost produse de explozia unor mine artizanale, în faţa cărora maşinile blindate româneşti au fost extrem de vulnerabile…………………
  GUVERNANTII ROMANI DAU DOVADA DE O NEGLIJENTA MAI MULT DECAT CONDAMNABILA …”

  Folosescv si calitatea de cetatean american trimitand un memoriu de protest Presedintelui Obama. Sper prin eforturile mele …..tinerii romani nu vor fi trimisi la moarte datorita neglijentei politicienilor romani.
  Trezestete domnule ministru…..sau trimite-ti fiul sa lupte in Afganistan!!!!

  Robert Horvath Deva Presedinte Devartes Film International New York – Tokyo
  CITITI SCRISOAREA ADRESATA PRESEDINTELUI SUA PE
  ROBERT HORVATH DEVA BLOG

  • Buna Robert, din ceea ce scrii tu uitam ceva, daca SUA ar sta in banca ei si nu ar mai pune conditii tarilor mai mici acum nu mai murea inimeni in razboaie inutile si fara rost.
   Eu as prefera ca americanii sa se retraga intr-un ritm foarte mare in proria lor tara si astfel s-ar lasa cu liniste in lume.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: