CS VP3 MRAP

CS/VP3 MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected Vehicle) a fost prezentat pentru prima data ca si vehicul functional in cadrul International Aviation – Aerospace and Defence Exhibition AirShow China 2012.

MRAP-ul chinez a fost proiectat si dezvoltat de catre Poly Technologies.

Putem banui deja ca MRAP-ul Chinei este mai ieftin decat cele echivalente oferite de producatorii americani si europeni.

CS/VP3 dispune de doua turele, in partea frontala si din spate, deasupra compartimentului de lupta, ce se pot roti 360 de grade. Turelele pot fi echipate cu mitraliere de 7.62 si 12.7 milimetri, mitraliorii find protejati 360 de grade.

Compartimentul motorului este situat frontal, cel al conductorului si comandantului, la mijloc, iar in partea din spate se afla compartimentul care gazduieste soldatii ambarcati.

Greutatea maxima este de 15 tone.

CSVP3 MRAP

Vehiculul este echipat cu geamuri blindate, partea de jos este in forma de “V”, iar blindajul asigura protectie pana la munitia 7.62×51 mm. Impotriva minelor, CS/VP3 beneficiaza de protectie impotriva exploziei echivalente a 8 kilograme de TNT de jur imprejur si a echivalentului a 16 kilograme TNT sub fiecare roata.

MRAP-ul chinez poate transporta pe langa sofer si comandant, o grupa de zece militari.

Vehiculul este propulsat cu un motor diesel, de un tip nespecificat. Ca si performante, poate rula cu o viteza maxima de 100 kilometri pe ora, avand o raza maxima de 800 de kilometri la viteza de croaziera. CS/VP3 poate urca pante de 60 %, poate rula pe pante laterale de 30 %, trece peste obstacole de 0.6 metri si peste gropi de 1.2 metri adancime.

Echiparea standard include un vinch de 10 tone pentru auto-extragere, montant in partea din fata, stingatoare de incendiu si doua roi de rezerva montate pe fiecare parte a vehiculului.

Optional, CS/VP3 poate fi echipat cu radio si comunicatii in retea, GPS si aer conditionat.