Ministerul Apărării Naţionale organizează duminică, 5 mai, crosul dedicat veteranilor de război VeteRUN, ediţia a IV-a, Bucureşti 2019.

Competiția, organizată în parteneriat cu Primăria Sectorului 1 Bucureşti şi cu sprijinul Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, este o mişcare populară prin care cetățenii, alături de militari ai Armatei României, își pot arăta respectul şi preţuirea pentru veteranii de război, răniţii, invalizii şi urmaşii celor decedaţi în urma participării la cel de-Al Doilea Război Mondial.

Crosul dedicat veteranilor de război se va desfăşura în Bucureşti, între orele 10.00 şi 13.00pe traseul Parcul Herăstrău (parcarea Pavilionul H), şos. Kiseleff – Arcul de Triumf – Piaţa Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Bulevardul Constantin Prezan – şos. Kiseleff. Constituirea grupelor de participanţi se va face în parcarea Parcului Herăstrău (în zona Pavilionul H), unde va fi organizată și o expoziție de tehnică militară.

La întrecerea sportivă vor lua parte copii legitimați la Clubul Sportiv al Armatei „Steaua”, elevi de la Colegiul Național Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza, militari care au participat la misiuni în teatrele de operații din Afganistan, Irak și Balcanii de Vest, copii, tineri şi adulți care doresc să-i onoreze pe veteranii de război.

Înscrierea în sistemul online continuă până pe data de 01 mai, ora 23.00. După această dată se pot face face înscrieri la Palatul Cercului Militar Naţional (str. Constantin Mille nr. 1), în perioada 2-4 mai, între orele 12.00 și 20.00, iar pe data de 5 mai, între orele 7.30 și 09.00, la intrarea  în Parcul Herăstrău – Pavilionul H. Participarea la acest eveniment este gratuită.

Alergătorii înscrişi online până pe data de 1 mai, ora 23.00, pot obține kiturile de concurs de la punctul de ridicare amenajat la Palatul Cercului Militar Naţional, în perioada 2-4 mai, între orele 12.00 – 20.00 și pe data de 5 mai, între orele 07.30-09.00, de la intrarea în Parcul Herăstrău – Pavilionul H.

Pentru prima dată, în cadrul acestei ediții, pe data de 5 mai, la ora 10.00 va fi dat startul CROSULUI PENTRU PERSOANELE CU DEFICIENŢE LOCOMOTORII care se deplasează în fotolii rulante.

Adulţii vor alerga în cadrul probei CROSUL ADULŢILOR, de la ora 10.15, iar adolescenţii, la CROSUL ADOLESCENŢILOR, de la ora 10.20. În cadrul probei CROSUL COPIILOR, copiii cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani vor alerga de la ora 10.25, iar cei cu vârste între 7 şi 10 ani, de la 10.30.

Vor fi premiaţi participanții care se clasează pe primele trei locuri la categoria lor de vârstă şi de gen.

Premiul pentru copii constă în diplomă, medalie și vete-raniţă (cu articole sportive). Câștigătorii adolescenți vor primi suplimentar o invitaţie la unul dintre concertele lunii mai organizate de Berăria H.
Premiul pentru adulţi constă în diplomă, medalie, o invitaţie pentru două persoane la unul dintre concertele lunii mai organizate de Berăria H și premii oferite de către sponsorii evenimentului.  Totodată, adulţii premiaţi vor putea aplica la Programul „Militar pentru o zi” care se desfăşoară într-una dintre unităţile Armatei României implicate în program. Pentru al patrulea an consecutiv, se vor acorda Premiul pentru cel mai vârstnic alergător şi Premiul pentru cea mai vârstnică alergătoare.

La festivitatea de premiere vor participa sportivi de renume ai Clubului Sportiv al Armatei „Steaua”.

Crosul este organizat cu sprijinul Berăriei H, Aztec Inflatables, World Class România, Turbomecanica, TNT Production, Roua Development, Best Foods Production, Romit Project Consult, Zen Gravity, Jidvei Romania, Z Spotmedia și Aerofina.

Detalii privind regulamentul, distanțele traseelor şi programul complet al evenimentului pot fi obţinute accesând link-ul http://veterun.armataromaniei.ro/ și facebook VeteRUN MApN.

Clipul publicitar al crosului poate fi vizionat aici.

Persoană de contact pentru detalii suplimentare: colonel Gavrilă Mihail-Andrei, tel. 0723327448.

In cadrul evenimentului, militarii Batalionului 2 Infanterie ”Călugăreni” și ai Batalionului 495 Parașutiști ”Căpitan Ștefan Șoverth” vor alerga și pentru pentru camaradul lor, caporalul Marius Bunget, care luptă pentru viața copilului său în vârstă de 3 ani, Darius Ștefan Bunget, diagnosticat cu o boală foarte gravă.

Cazul lui Darius Bunget:

”Avea un an și 7 luni când a început această luptă contracronometru. Debutul bolii s-a materializat prin apariția unei formațiuni in regiunea fesieră dreaptă.

Micuțul Darius a fost internat de urgență. Diagnosticul i-a lăsat pe părinți fără glas: Tumoare malignă țesut conjunctiv și alte țesuturi moi ale bazinului. 

Darius a trecut printr-o operație grea, un tratament de tipul HighRisk și ZECE serii de chimioterapie, dintre care ultimele trei în Franța. După ce s-a întors în țară, a urmat chimioterapie de întreținere pânâ în 21 martie, anul acesta.

Luna trecută problemele au escaladat într-un mod nefavorabil și micuțul Darius are dureri mari. Rezultatele sunt copleșitoare: masă tumorală 74/59/147 mm care apasă pe aorta abdominală infrarenală, pe venele renale și pe artere, comprimând vezica urinară.

În prezent, Darius este sedat cu morfină pentru a putea face față durerii. Toate acestea la numai 3 anișori!

Singura lui șansă este transferul în Turcia, pentru care părinții trebuie să strângă, de nicăieri, suma de   60 000 de euro…”

Conturi: 

💳 RO 91 RNCB 0669 0356 2882 0001 – Bunget Marius Gabriel

💳 RO 53 BTRL RON CRT 039 255 1301 – Bunget Simona
💳
 RO 80 RNCB 0669 0356 2882 0005 Cont EURO Bunget Marius