Dupa excursiile flotei a V-a in zona stramtorii Ormuz si a Golfului Persic, si Royal Navy se pregateste sa se joace cu nervii iranienilor. Cea mai noua si mai moderna arma a marinei britanice, HMS Daring, distrugator tip 45, este expediat in zona. Refacut dupa pagubosul incident cu impingatorul, HMS Daring se vrea a fi un raspuns pe masura amenintarilor iraniene, un mesaj care totodata sa prezinte si avantajul tehnologic pe care vestul il are fata de Iran.

HMS Daring pare o nava potrivita pentru misiunea de a dobori orice pot lansa iranienii. Distrugatorul are o configuratie stealth, dispune de o gama impresionanta de senzori pasivi si activi si de un arsenal la fel de bine garnisit, ca deh, d-aia este noua mandrie a Royal Navy: sistemul anti-aerian Sea Viper care dispune de rachete Aster, rachete anti-nava Sea Skua (lansate cu ajutorul elicopterului Lynx din dotare), tun de 4,5 inci si un sistem anti-racheta Goalkeeper (plus alte cateva arme auxiliare). Nu stiu daca Daring a fost dotat lansatoarele de racheta anti-nava Harpoon, desi proiectul continea niste lansatoare cvadruple, cel mai probabil nu si nici de rachetele Tomahawk nu stiu sa fi fost montate, desi si ele se regasesc in proiect.

Royal Navy nu e straina de zona si sunt semne ca si alte nave ar fi pregatite sa apuce calea golfului, in cazul in care iranienii nu se lasa si trec la fapte sau, conform obiceiului, la si mai multe amenintari.