Mircea Dusa si secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen

Mircea Dusa si secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că l-a informat pe secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, asupra faptului că România va avea o creştere de 0,3% în 2014 şi că în 2016 va reintra în obligaţiile asumate la intrarea în NATO privind asigurarea a 2% din PIB pentru Armată.

“Am avut discuţii cu privire la – şi aici a fost un subiect pe bună dreptate ridicat de secretarul general NATO legat de bugetul Apărării – România nerespectând în ultimii ani obligaţia asumată prin Tratatul de Aderare de a asigura 2% din PIB ca buget al Apărării în fiecare an. L-am informat pe secretarul general că vom avea o creştere de 0,3 procente anul viitor faţă de anul acesta şi în 2016 vom reintra în obligaţiile asumate la intrarea în NATO”, a spus Băsescu, după întrevederea cu Rasmussen.

Articolul complet pe Money.ro

***

Pe lângă mai multe întâlniri pe care Secretarul General al NATO le are programate cu vârfurile clasei politice de pe malurile Damboviței, spre seară, acesta va participa la Universitatea din Bucureşti, la o ceremonie în cadrul căreia i se va acorda titlul de Doctor Honoris Causa… Momentul se anunță foarte emoționant, să ne pregătim, dară, batistele.

Scurt pe doi, declarația Președintelui vine ca o confirmare a spuselor lui Mircea Dușa, Ministrul Apararii. Acesta, deja se gandește cum ar putea să cheltuie cei 0,3% din PIB suplimentari: ba pe armament antinava si antiaerian pentru OPV-uri fregate, ba pe extraopțiuni la Pumele Navale, ba pentru baterii de Delfin. Cel puțin așa declara zilele trecute în Gazeta de Navodari. Să nu uităm că tot din suplimentarea asta până la pragul de 2% din PIB trebuie cumpărate si avioanele multirol…

Haidem mai bine, sa vedem ce iese…

– Marius Constantin –