Începem anul de după ratarea “Anului Marinei” cu declarații strict politice: abureală, cum am spune noi… muritorii de rând. Invers spus, un aforism: viața fără fapte, ar fi ca politica fără vorbe.

Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Les

Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Les – 2017

Iată ce a declarat ministrul Apărării, Gabriel Leș:

„Asumarea guvernamentală pentru acei 2 la sută din PIB pentru înzestrare este un aspect extrem de important pentru Armata României, şi aici discutăm despre planul de înzestrare. După o subfinanţare cruntă de peste 27 de ani a Armatei, în acest moment ne putem face proiecte pe termen mediu şi lung de schimbare a tehnicii militare.”

Întoarcerea la a da vina pe “moștenire” nu-i cea mai bună soluție, domnule ministru Leș. Partidul din care faceți parte este în cea mai mare parte vinovat de subfinanțarea cruntă a Armatei. Nu păreți naiv deloc, dar cred că noi vă părem naivi.

Dar, să trecem la titlu.

Citat de pe Mediafax:

Potrivit ministrului, în ceea ce priveşte Corvetele, achiziţia acestora este în continuare „în procedură, sunt anumite aspecte care ţin de auditarea procedurii din acest an. După ce vom avea rezultatul vom vedea decizia care va trebui să o luăm”, spune Leş.

Asta cum vine? Aspecte care țin de auditarea procedurii din acest an…

Nu prea sună bine.

Iulian Iamandi