Proiect 20380 – Stereguschy

Marina Rusa a amanat pe termen nedeterminat receptionarea in serviciu a celei de-a treia corvete din clasa Stereguschy pe motiv de lipsa de armament de artilerie. Boiky, nava cu trasaturi de observabilitate redusa (stealth) a fost scoasa in teste pe balta fara turela cu tun de 100 mm, A-190 Universal.

Conform declaratiilor unui ofiter din Statul Major al Marinei Ruse, sistemul A-190 Universal nu e nici pe departe atat de bun pe cat se crede, iar marinarii incearca pe cat posibil sa nu-l foloseasca…

“Cadenta de 80 lovituri pe minut, declarata de fabricant, nu a fost niciodata demonstrata. Daca tragi in modul nominal, tunul se va bloca dupa a treia sau a patra lovitura. Sunt probleme cu sistemul automat de incarcare. Apar mereu noi defectiuni. In consecinta trebiue sa executam doar trageri foc-cu-foc. Sistemul are deficiente de proiectare iar calitatea fabricatiei este jalnica”, declara sursa.

Conform unor surse din USC (United Shipbuilding Corporation), sistemul artileristic A-190 nu s-a comportat prea bine nici pe corvetele Talwar, Trishul si Tabar livrate Indiei.

Fabricantul, Biroul de Proiectare Arsenal, incearca sa arunce felina decedata in curtea proiectantului, Institutul de Cercetari Burevestnik. Totusi, USC a decis mutarea productiei la Burevestnik.

Via NT

 – Griffon236 –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;