Aviaţie

Coreea de Sud va integra racheta Meteor a MBDA pe avionul de vanatoare KF-X

MBDA a câștigat contractul cu Korea Aerospace Industries (KAI) pentru integrarea rachetei Meteor aer-aer pe viitorul avion de vânătoare KF-X.

METEOR pe KF-X

METEOR pe KF-X

Contractul include asistență pentru Korea Aerospace Industries în cadrul procesului de integrare, transfer de know-how și producția echipamentului pentru campaniile de testare.

Meteor este cea mai avansată rachetă aer-aer din lume, având un sistem de propulsie unic care îi permite să zboare mai departe și mai repede decât orice altă rachetă aer-aer, fiind astfel capabilă să doboare ținte în mișcare aflate chiar și la limita extremă a razei de acțiune.

Éric Béranger, CEO MBDA, a declarat: ”Suntem foarte mulțumiți de această nouă și importantă etapă a parteneriatului cu Korea Aerospace Industries și cu Departamentul pentru programe de achiziție în Apărare. Coreea de Sud este o piață strategică pentru MBDA și suntem mândri că racheta Meteor va oferi avioanelor KF-X cea mai performantă capabilitate aer-aer.”

1 Comment

  • Oameni seriosi, le trebuie avionul lor cand puteau la fel de bine sa isi ia licenta de la Boeing, L.M. sau oricare dintre europeni. Korea de Sud a prins gustul constructiei de supersonice odata cu succesul atat intern cat si extern al T 50 Golden Eagle pe care apoi l-au adus aproape de F 16 si Gripen prin ugrade-uri succesive.
    Miscarea cu Meteor-ul este practic o diversificare a armamentului care la ei provine in mare parte din USA. poate aici este si un pic de pica purtata Raytheon pentru ca inca nu au acceptat integrarea AIM 120 AMRAAM pe FA 50 desi acesta ar fi capabil sa ghideze racheta americana.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: