Sigma 40XP inertial navigation

Specialistului mondial in sisteme de navigatie inertiala, mai ales pentru navele militare, Sagem (Safran) i-a fost atribuit contractul pentru modernizarea submarinelor Coreei de Sud.

Cum sub apa nu exista posibilitatea utilizarii GPS, navigatia inertiala este deosebit de importanta in cazul submarinelor. Astfel, pentru modernizarea submarinelor din clasa KSS-1 Chang Bogo si pentru a indeplini cerintele de precizie, Coreea de Sud si Marina au selectat Sagem sa furnizeze sistemul sau de ultima generatie.

Pentru inceput, un prim submarin va fi echipat cu doua unitati de navigatie inertiala de tip Sigma 40XP, iar dupa testarea operationala, inca cinci submarine ale clasei Chang Bogo vor fi modernizate.

Directorul Departamentului Navigatie al Sagem, Fabrice Delhaye, a declarat:

“Seoul is already using around fifty of our laser gyro inertial reference units on surface vessels”,  “With the contract we have just signed, we are now making headway into the submarine fleet where technical constraints are even greater.”

Sistemul de navigatie inertiala Sigma 40XP care va echipa submarinele Coreei de Sud, este varianta high-end a best-sellerului Sigma 40 (proiectat pentru nave de suprafata) din care s-au vandut pana in prezent 600 de exemplare in intreaga lume.

 “Sigma 40XP is built on the success of the Sigma 40 with which it shares several components”,  “This not only means reduced manufacturing costs, but it also has a favorable impact on the maintenance budget.”

a mai declarat Delhaye

Foarte robusta tehnologie a giroscoapelor laser este perfect potrivita pentru a suporta conditiile dure de la bordul navelor de razboi.

Sigma 40XP este integrat de catre DCNS si HDW pe submarinele noi, dar multe tari au inclus acest sistem in programele de modernizare al flotelor. Astfel, pe langa Coreea de Sud, India si Vietnamul au ales Sigma 40XP, iar in Franta acesta a fost selectat pentru a echipa submarinele din clasa Barracuda.

Sursa: Sagem (Safran)

Submarin din clasa Chang Bogo