JH 7 Flying Leopard

Republica Democrată Populară Coreeană va investi mai mult în tehnică avansată pentru propriile forţe aeriene şi ia în considerare achiziţia a câteva JH-7 Flying Leopard de vânătoare-bombardament din China.

Intenţia nu este una nouă, Kim Jong Il încercând la rândul său cumpărarea unor JH7, fără succes însă.

Recent au apărut informaţii conform cărora Kim Jong Un va efectua o vizită în China şi va propune planul său de a achiziţiona avioane de luptă chineze.

JH 7 Flying Leopard fighter-bomber

Analiştii consideră că Nordiştii nu îşi pot îmbunătăţi capacitatea de luptă a forţelor aeriene doar prin creşterea nivelului de antrenament, fiind necesare şi achiziţii de echipament avansat. Una dintre variantele prin care Coreea de Nord şi-ar putea spori capacitatea de luptă este aceea de a importa un tip de avioane de vânătoare-bombardament.

În prezent, numai Rusia şi China mai pot vinde avioane de luptă către Coreea de Nord, însă datorită capacităţilor limitate de producţie, Rusia nu posedă în masă avioane de atac din tipul Suhoi Su-34 şi acestea chiar s-ar putea să nu fie disponibile pentru export.

Aşadar, puţin probabil ca Nordiştii să cumpere avioane de vânătoare-bombardament din Rusia.

Parcă îmi pare rău… Vă daţi seama ce se apucau să ţopăie vecinii Nordiştilor dacă alde burtă goală ăştia cu preşedinte durduliu şi-ar fi tras două-trei escadrile de Su-34?

Mare şi prost, zice Griffon. Bun pentru Coreea de Nord, zic eu.

Dar nu-i nimic, poa’ să iasă încă destul de gri-ciocolatiu.

Păi da, poate se lasă cu achiziţia de JF7 din China. Nu ştiu cu ce le-ar putea plăti, poate tot cu vreo nouă zonă din harta Nordistă deschisă pentru investiţii chineze, că nici pufuleţi n-au ca să dea la schimb.

Sursa: China

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.