Diverse

Coreea de Nord a zdruncinat harta

Earthquake Suggests Nuclear Test in North Korea

Poză cu cutremurul :)))))))))))

Un cutremur a scuturat Coreea de Nord, fapt care i-a făcut pe Sudişti să anunţe că probabil a fost un test nuclear.

Ministerul sudist al Apărării estimează puterea presupusei explozii nucleare la 10 kilotone.

Statistic şi tehnic vorbind, la 11.58 a.m. după ceasurile Nordiste, s-a produs un cutremur cu o magnitudine de 5 grade.

Epicentrul cutremurului a fost la doar un kilometru adâncime şi pe hartă, acesta a fost poziţionat lângă un cunoscut centru Nordist pentru teste nucleare.

Legat de acest subiect, agenţia sud coreeană de ştiri Yonhap a anunţat citând CTBTO (Comprehensive Nuclear Test Ban Treaty Organization) care a comunicat că evenimentul seismi din Coreea de Nord a prezentat “clear explosion-like characteristics”.

“The event shows clear explosion-like characteristics and its location is roughly congruent with the 2006 and 2009 DPRK (North Korea) nuclear tests,”

A declarat Secretarul Executiv al CTBTO, Tibor Toth.

Coreea de Nord a înaintat către Statele Unite şi China o notificare preventivă, cu o zi înainte, prin care anunţa că se va efectua un test nuclear.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite se va întâlni într-o sesiune de urgenţă la 14.00 GMT.

 

Sursa: RIA Novosti

 

– Iulian Iamandi –

7 Comments

  • Daca au HAARP? sau vreo tehnologie asemanatoare de facut cutremure? sau daca altii le-au provocat acest mic cutremur ca sa le strice planurile de a efectua testul nuclear?

  • O să intre careva în DPRK doar dacă ăştia aruncă bombardeaua peste pârleaz sau dacă, subit, la nivel mondial se iscă o criză de kimchi. N-au resurse, n-au islamişti, n-au nici alţii motive să le pese de ce se întâmplă acolo.

  • E greu cu democratizatul la o tara care pe langa arma atomica si rachetele balistice,mai dispune si de un sistem antiaerian propriu,KN-06 similar cu S-300.Deci la realizari tehnice ai depasesc pe unii europeni laudarosi.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: