Noi cu cine... votăm?

Noi cu cine… votăm?

Preşedintele Assad (care este rău) este un nene nesuferit care a devenit atât de nesuferit încât poporul său s-a revoltat iar Rebelii (care sunt buni) au început să câştige (uraaa!)

Dar apoi unii dintre rebeli au devenit cam nesuferiţi şi acum se numesc Statul Islamic (care sunt răi de-a dreptul) iar unii au rămas în continuare să susţină democraţia (care sunt încă buni).

Aşa că americanii (care sunt buni) au început să bombardeze Statul Islamic (care sunt răi) şi să dea arme la rebelii sirieni (care sunt buni) ca să se poată lupta cu Assad (care este încă rău) care era bine.

Apropo, există un stat separatist în nord ţinut de kurzi care vor să se bată cu IS (care este un lucru bun) dar autorităţile turceşti cred că ei sunt răi, deci trebuie să zicem că sunt răi în timp ce gândim în secret că sunt buni şi le dăm arme să se bată cu IS (care este bine) dar asta e altă problemă.

Revenind la Siria.

Aşa că preşedintele Putin (care este rău, că a invadat Crimea şi Ucraina şi a omorât o mulţime de gagii inclusiv acel nene rus drăguţ din Londra cu sushi otrăvit cu poloniu) a decis să-l susţină pe Assad (care este rău în continuare) prin atacarea ISIS (care sunt răi) care este un fel de chestie bună, nu?

Dar Putin (rău în continuare) crede că rebelii sirieni (care sunt buni) sunt de asemenea răi, aşa că îi bombardează şi pe ei, spre iritarea maximă a americanilor (care sunt buni) care sunt ocupaţi cu susţinerea şi înarmarea rebelilor (care sunt buni de asemenea).

Acuma Iranul (care era rău de obicei, dar acum au fost de acord să nu cumpere niciun fel de arme nucleare şi să bombardeze Israelul, acum sunt buni) vor să dea trupe terestre ca să-l susţină pe Assad (rău în continuare) ca şi ruşii (răi) care acum au trupe terestre şi aviaţie în Siria.

Aşa că, o coaliţie formată din Assad (rău în continuare), Putin (extra rău) şi iranienii (buni, dar răi într-un oarecare fel) urmează să atace IS (care sunt răi) ce este un lucru bun, dar şi pe rebelii sirieni (care sunt buni) ce este rău.

Acuma britanicii (buni, bine-înţeles, cu excepţia drăguţului de d-l Corbyn în jacheta lui raiată, care este probabil rău) şi americanii (buni, de asemenea) nu pot să-l atace pe Assad (rău, în continuare) de teamă să nu-i supere pe Putin (rău) şi Iranul (bun/rău), şi acuma trebuie să accepte că Assad ar putea să nu fie atât de rău în comparaţie cu IS (care sunt super-răi).

Aşa că Assad (rău) care este probabil bun, fiind mai bine decât IS (dar să fim serioşi, să-ţi bei propriul pipi este mai bine decât IS deci nu prea e nicio alegere reală aici) şi din moment ce Putin şi Iranul se bat cu IS poate o să-i facă acum buni.

America (buni în continuare) va avea dificultăţi în a înarma un grup de rebeli ce sunt atacaţi de ruşi de teamă de a nu-l supăra pe d-l Putin (bun acuma) şi pe dragul nebun de Ayatollah în Iran (bun de asemenea) şi probabil vor fi forţaţi să zică că rebelii acuma sunt răi sau în cel mai bun caz să-i lase în voia sorţii. Aceasta va face ca cei mai mulţi dintre ei să fugă în Turcia şi apoi în Europa sau să alăture IS (încă singurul grup rău constant).

Pentru musulmanii Sunni, un atac al musulmanilor Shia (Assad şi Iran) susţinuţi de ruşi ar părea ceva cam ca un război sfânt, şi rândurile IS acum vor fi văzuţi de către sunniţi ca singurii jihadişti care luptă în războiul sfânt şi astfel mulţi musulmani o să-i vadă ca fiind buni (deee!)

Deci, acum avem America (acum rea) şi Marea Britanie (la fel de rea) care acordă susţinere limitată rebelilor sunniţi (răi) mulţi dintre care acum se uită la IS (răi/buni) pentru susţinere împotriva lui Assad (bun acuma) care, alături de Iran (de asemenea bun) şi Putin (de asemenea, acum, de necrezut, bun) încearcă să reia ţara pe care Assad o guverna înainte ca toate acestea să înceapă?

Sper că aceasta clarifică toate pentru voi!

Sursa: Go South Online

Adaptare de Emil Boboescu