MiG-29 ale Strizhi (foto Serghei Abloghin)

Comandantul echipei ruse de acrobatie Swifts (Strizhi-Стрижи), Lt. Col. Valery Morozov, afost concediat din Fortele Aeriene, fiind trecut in rezerva sub acuzatia de luare de mita (in cazul in care nu mai stiti despre ce este vorba, aruncati o privire aici ), conform declaratiilor unei surse de la Baza aeriana Kubinka.

Sub protectia anonimatului sursa a declarat ca “Ministrul Apararii, Anatoly Serdyukov, a semnat, pe 12 Octombrie, un ordin pentru trecerea in rezerva a lui Morozov, pentru nerespectarea obligatiilor contractuale”.

Morozov a declarat ca a luat la cunostinta trecerea in rezerva (pe care evident o considera ilegala) afirmand ca isi va contatcta avocatii si va face recurs…

Atat Strizhi cat si Russkiye Vityazi (Русские Витязи), stationati in mod normal pe Kubinka, au fost relocati pe baza aeriana Lipetsk. Cativa membri ai Strijhi, au declarat ca cei din centrul Lipetsk nu sunt foarte incantati sa-i ajute avand in vedere ca pe baza respectiva activeaza deja o echipa de acrobatie. Atat Lastunii cat si Cavalerii Rusi vor fi obligati sa faca terecerea de pe MiG-29, respectiv Su-27 pe avioane de antrenament Yak -130. Mai mult decat atat se pare ca mai bine de doua treimi din baza aeriana de la Kubinka se afla in proprietatea miliardarului Suleiman Kerimov. Unii dintre piloti au declarat ca avioanele au fost scoase din hangare si lasate sub cerul liber pentru ca VVS nu mai este proprietar pe facilitatile existente la baza.

Via Ria

– Griffon236 –

 
Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;