Resboiul Stelelor

China va efectua in 2018 peste 40 de lansari in cosmos

Analiștii de specialitate afirmă despre China că își întărește capabilitățile aeropațiale în domenii cum ar fi cercetarea, utilizarea în scopuri comerciale dar și militare. Ce i-a convins pe specialiști să afirme așa ceva? Păi, cum ziceam în titul… China va efectua în 2018 peste patruzeci de lansări în cosmos.

China in Cursa Spatiala

China in Cursa Spatiala

China Aerospace Science and Techonology Corporation (CASTC), principalul contractor al programului spațial chinezec, a susținut o sesiune de planificare pentru anul 2018, anunțând că va efectua 35 de lansări acest an, incluzând racheta purtătoare grea Long March-5, sonda selenară Chang’e 4 și sateliți ai rețelei de navigație BeiDou.

O altă companie de stat, China Aerospace Science and Indutry Corporation (CASIC), va efectua de asemenea câteva lansări, incluzând racheta purtătoare ușoară cu combustibil solid Kuaizhou, în principal pentru scopuri comerciale.

Pentru a citit articolul complet, click aici.

Vă invit să fim împreună spectatori cosmici, pe Cosmic News. Ramura de space a Resboiu.

Iulian Iamandi

1 Comment

  • Foarte bine. Și nu că sunt filochinez. Dimpotrivă. Dar sper că prin creșterea activităților chineze alte state se vor implica. Sper la o cursă ca cea sovieto-americană din anii 60. Cred că US, EU, Japan and India o să stea fără să facă nimic când chinezii au o bază permanentă pe Lună.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: