Forțele Terestre ale Chinei au extins perioada de instruire a recruților de la trei la șase luni, în încercarea de a îmbunătăți capabilitățile de luptă ale militarilor proaspăt înrolați.

Militari chinezi

Militari chinezi

Noi recruți vor fi instruiți în ceea ce privește pregătirea profesională înainte de alocarea la companii, care la rândul lor au propriile planificări și proprii pași de pregătire profesională.

În anunțul chinez se menționează că noii recruți nu pot ține pasul cu veteranii, iar din această cauză veteranii nu pot beneficia de suficientă pregătire la nivelul lor.

Problema a influențat și limitat dezvoltarea durabilă a capacității de luptă a forțelor de uscat chineze, a declarat sub protecția anonimatului un oficial militar chinez, adăugând că în prezent pregătirea recruților este mai bună și că aceștia vor fi repartizați la unitățile de luptă după ce vor fi complet instruiți la standardul de militar calificat.

Un alt oficial chinez, Tian Liang, care deține funcția de comisar al Grupului 2 Recruți din Grupul 71 Armată, a declarat că perioada extinsă de instruire și instrucția suplimentară a noilor recruți asigură adaptarea rapidă a acestora în cadrul diverselor unități la care aceștia vor fi repartizați, precum și disponibilitatea pentru luptă a militarilor într-un timp mai scurt, după pregătirea suplimentară specifică specializărilor.

Pregătirea suplimentată cu trei luni a recruților, oferă acestora un total de șase luni pentru adaptarea la viața militară și beneficiul unei pregătiri totale.

Iulian Iamandi