Aviaţie

China cere noi jucarii rusesti

Suhoi Su-35

Conform ziarului Rossiyskaya Gazeta care îl citează pe Alexander Fomin, adjunctul Federal Service of Military-Technical Cooperation din Rusia, care a declarat că Beijingul a cerut anul trecut echipament militar, între care s-au aflat avioanele multirol Suhoi Su-35 şi sistemele sol-aer cu rază lungă Almaz-Antei S-400 Triumph. Fomin nu a precizat numărul de bucăţi cerute de chinezi.

Oare să nu fie chinezii mulţumiţi de avionul lor J-11? J-11… avionul “similar” cu Suhoi Su-27, din care au renunţat la a doua tranşă, de 95 bucăţi, pe care trebuiau să o mai cumpere din Rusia, bazându-se pe producţia “similarului”.

Va risca Rusia să le dea pe mână chinezilor avioane Su-35, din care în prezent posedă doar patru bucăţi?

Vedem…

Sursa: Aereo

12 Comments

 • dati-le un singur exemplar….ca o sa se raspandeasca ca potarnichile…exact ca in banucl acela: Dumnezeu a creat cerul si pamantul-Restul e MADE IN CHINA…
  Acum serios…oare daca le vor da rusii cateva bucati vor apela la clonare?

  • Normal! Au clonat ei Su-33-ul… L-au numit J-15… si acum se roaga de rsi sa le dea sistemul de arestare pentru portavion

 • China pare ca are o problema cu clonarea de tehnica aerospatiala, J 11-ul nu i-a mers prea bine se pare si inca ceva Su 35 BM in luptele simulate bate oricare din variantele de Su 27 ale Chinei.
  Saltul Tehnologic este enorm, atat la avionica cat in special la sistemele de detectie, cum China nu are acces la jucariile similare occidentale singurul furnizor serios ramane Rusia, Rusia care s-a ma tepuit o data cu China si care de data asta cred ca o sa faca un contract beton in care sa prevada ca toate avioanele o sa fie livrate odata si plata inainte ca la curve…. 😉 Ma intreb daca China va putea sa la tuneze apoi avioanele astea sa le poata folosi contra Rusiei sau vor fi inutilizabile datorita unor mici maruntisuri de coduri lasate prin ele.

  • in momentul in care tu vinzi o arma unui vecin iei intotdeauna in calcul posibilitatea ca acel vecin sa ti se intoarca in dusman…deci daca le va da Su-35-uri le vor da mai mult ca sigur downgradate sau intr-o cantitate mica sau tot felul de lucruri care ar constitui un avantaj clar in cazul unui razboi….

   • Normal si corect! La fel au facut licuricii democratiei cu F-14-le iranian. Cand a inceput revolutia islamica la persani au demontat niste componente mici de incapeau in buzunar si “motanii” au devenit inutilizabili.
    Mai nou se poarta niste cip-uri foarte destepte care fac sa mearga toate componentele sculei si daca trimiti un cod spre acel cip jucaria aia moare!

 • Probabil rusii vor zice ca le vand doar peste un anumit numar – sa zicem 150+. Astfel, chinezilor nu le-ar ajuta prea mult sa le cloneze, ca au deja destule, originale. Probabil vor fura tehnica dar nu ar fi foarte utila. Vor mai fi si alte clauze, clar stipulate.
  Chinezii au clonat nu numai avioane, ci si radare. Rusii au fost surprinsi sa vada si vopseaua identica de pe echipamentele clonate. Au declarat in trecut ca nu vor mai semna contracte cu China, dar poate se razgandesc.

  • Exact conditia asta au puso rusii,minim 250 de Su-35BM si minim 48 Su-33,stiu ca se mai negocia si pentru 24 Tu-22M3,24 MiG-31+vanzarea licentei pt un numar total de 720,rachete S-400,radare de la Ukrainieni(am impresia ca pe astea le-au cumparat prin 2003-2004) si alte dracovenii.

  • Lasa ca la fel au facut si ei cand au copiat B17 american.Pe interior l-au vopsit in doua culori ca asa era originalul si Tatucul a spus sa il faca exact ca pe original 🙂

 • Rusii traiesc foarte mult din vanzarile de armament asa ca sunt interesati sa vanda cat mai mult armament Chinei, inclusiv Su35, desi ei au in dotare doar 4 aparate.Prin aceasta miscare va creste dependenta militara a Chinei de industria rusa de armament, iar unele programe militare chineze de fabricare a tehnicii de lupta risca sa fie inghetate.Pentru rusi ar fi o miscare excelenta sa vanda armament Chinei, chiar daca nu se afla in dotarea armatei ruse.Pe banii Chinei rusii isi pot mentine in productie si dezvolta fabricile si proiectele militare, vor vedea daca proiectele lor militare sunt fiabile si viabile, sau sunt doar niste cheltuieli nejustificate.Ulterior, daca totul este ok, rusii se vor dota cu armament deja maturizat, asa cum au procedat cu T90, fabricat la inceput pentru export.
  Rusia are marele avantaj tactic ca are in dotare arme de nimicire in masa, inclusiv arme nucleare, si ca este o tara cu o suprafa uriasa in care si cele mai mari armate se pierd, si isi pierd avantajul numeric, cu cat avanseaza mai mult in teritoriul Rusiei.Generalii si politicienii rusi stiu aceste lucruri, asa ca stau linistiti. Daca

 • Acele patru Su 35 sint prototipuri care sint in testari de tot felul inainte de a intra in productia de serie, care am inteles va incepe anul acesta 2012. Din ce am citit eu pe VPK.name., rusii sint de parerea ca chinezii vor cel mai mult avionica noua de pe Su 35, si radarul, deoarece este deja de generatia 4++, cite ceva se foloseste pe prototipul T 50, iar chinezii au probleme cu avionica pe “stealthul” lor..
  Plus, am inteles ca taaare vor motoarele alea de pe Su 35., ca am inteles ca si cu motoarele nu prea se pricep chinezii…. 🙂

 • Pai practic nu se pricep la mai nimic, decat sa copiere insa nimic modernizare. Asta dovedeste 2 lucruri: au copiat degeaba Su-27 pt ca nu au stiut ce sa faca mai departe si.. spionajul lor nu da roade. Daca ar fi si spionat pe prietenii lor rusi, atunci poate le veneau idei ce sa faca mai departe.

 • Eu cred ca pana la urma chinezii si-au dat seama ca ii costa mai mult dezvoltarea decat cumpararea si ca ar trebui sa se multumeasca mai degraba cu dezvoltarea capacitatilor de intretinere si fabricare a subansamblelor .
  Din ce am mai citit eu, chinezii ar vrea sa cumpere 120-150 Su-35, iar pe restul de 600 sa le faca ei .
  Parerea mea este ca dupa ce India a semnat contractul cu Rafale, chinezii se simt obligati sa se grabeasca .

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: