Misiunea chineză destinată plasării pe orbită a satelitului indonezian Palapa-N1 a suferit o problemă tehnică la scurt timp după desprinderea de pe rampa de lansare de la centrul de lansare a sateliților de la Xichang, din sud-vestul Chinei, provincia Sichuan.

Racheta purtătoare Long March-3B

Racheta purtătoare Long March-3B

Racheta purtătoare Long March-3B s-a desprins de pe rampa de lansare la ora 7.46 ora Beijingului și a funcționat normal la desprinderea primei și celei de-a doua trepte.

O problemă încă neelucidată apărută la treapta a treia a dus la eșecul misiunii, satelitul indonezian de comunicații Palapa-N1 dezintegrându-se la reintrarea în atmosferă.

Palapa-N1 era destinat înlocuirii satelitului Palapa-D, satelit plasat cu probleme în orbită tot de o rachetă chinezească Long March-3B.

Palapa-D a fost lansat în anul 2009 și din cauza unuei defecțiuni tot la treapa a treia a rachetei purtătoare nu a putut ajunge în orbită la înălțimea necesară. Din această cauză, Palapa-D a utilizat propulsia proprie pentru a urca în orbită și și-a redus din durata de viață consumând din combustibilul de la bord.

Iulian Iamandi