Poster, de la RIA

Poster, de la RIA

Coffe sau nu o fi asa, dracu stie… adevarat insa este faptul ca am gasit negru pe alb: China a decis sa cumpere Su-35 pentru capabilitatea acestuia de a lansa rachete catre inapoi.

O zice Wu Guohui, colonel, profesor asociat la Universitatea Nationala de Aparare din Beijing.

Rachete cum ar fi rusoaicele R-73M2, R-74ME, americanca AIM-9X, dar si chinezoaica PL-10, poseda din proiectare capabilitatea de a fi lansate din partea din spate a avionului lansator, anunta Cotidianul Poporului, organ de presa controlat de partidul iubit.

Racheta buna de asa ceva poseda un con peste motorul racheta si aripioarele modificate pentru a preveni problemele de instabilitate care pot sa apara imediat dupa lansarea catre partea dindarat.

Aparitia rachetelor lansabile catre inapoi a schimbat conceptele de ducere a luptelor aeriene, o zice colonelul Wu.

In lupta aeriana clasica, un vanator isi doboara tinta din spate. Cu rachetele lansabile catre inapoi si afisarea informatiilor din spate pe casca pilotului, in viitor tintele pot fi atacate dinsprepartea frontala a acestora.

Si acum urmeaza durerea de proteza dentara: China nu dispune inca de avioane de vanatoare capabile sa lanseze asa rachete in timpul luptei, iar Su-35 va fi incorporat in PLAAF intru fericirea pilotilor si mai ales a industriei de aviatie (care probabil va copia daca nu intreaga pasare, macar ce e mai interesant pe ea…).

In viitor, China va fi capabila sa faca propriile modificari derivate din Suhoi Su-35.

Clar!

Sursa: Want China Times

 

– Iulian Iamandi –