Marină

Charles de Gaulle a iesit in larg

Charles de Gaulle

Portavionul Charles de Gaulle a luat astăzi marea in prova pentru o ieşire de o lună prin Mediterana.

După o perioadă de mentenanţă, portavionul începe manevrele pentru îndeplinirea condiţiilor operaţionale şi validare a tuturor capabilităţilor de care dispune.

Prima parte a misiunii va fi dedicată antrenamentului piloţilor tineri, care vor efectua câteva lansări şi apuntări, atât ziua cât şi noaptea, pentru calificare. În această perioadă, grupul aerian va fi compus din şapte avioane Rafale, şapte Super Etendars Modernise şi două E2C Hawkeye.

În cea de-a doua parte a manevrelor, Charles de Gaulle se va întâlni cu alte nave pentru a forma un grup CGB, într-o configuraţie asemănătoare celor adoptate în perioada operaţiilor Agapanthus şi Harmattan şi vor participa la exerciţiul FANAL. Treizeci şi opt de ofiţeri din cadrul Forţei Maritime de Reacţie vor forma nucleul Statului Major care va coordona exerciţiul, condus de către amiralul Coindreau.

Scopul exerciţiului FANAL este acela de a desfăşura o misiune într-un mediu fictiv de criză de intensitate medie/mare, cu ameninţări multiple, pentru a antrena fiecare componentă a grupării navale la standardele NATO. CGB-ul va fi format din distrugătorul antiaerian Chevalier Paul, fregatele antisubmarin Dupleix şi Montcalm, nava de comandament şi aprovizionare Meuse şi nava EV Jacoubet. Pe lângă aviaţia grupului, la exerciţiu vor participa un elicopter Caiman (NH90), un elicopter Lynx şi un avion Atlantic 2 pentru patrulare maritimă.

Sursa: Navyrecognition

9 Comments

   • Maine am sa adaug si alte detalii legate de ce este posibil sa se intample probabil in vara, sau chiar mai repede. Cui i-o fi norocul: Iran sau Siria. Sau, ambele.

    E de urmarit situatia.

  • Cred ca F35 & 22 vor zbura numai duminica si chiar si atunci, numai pe soare si fara de vant. Greul il vor duce tot F15/E, F-16 si Hornetii. Asta le-ar lipsi, sa aiba probleme cu oxigenul, sau sa piarda gaz pe deasupra Iranului, ori Siriei.

   Promovarea va fi pentru Super Bug, Growler si sistemele UAV/UCAV. De ce nu, poate si pentru niscai UUV/UCUV si poate pentru ceva sisteme de depistare, dragare/distrugere a minelor marine.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: