Seful Instructiei si Doctrinei la Statul Major al Fortelor Terestre, general de brigada Dorin Ionita alaturi de militarii Brigazii 9 Mecanizate "Marasesti"

Seful Instructiei si Doctrinei la Statul Major al Fortelor Terestre, general de brigada Dorin Ionita alaturi de militarii Brigazii 9 Mecanizate “Marasesti”

Luni, 9 februarie, la baza militară Mihail Kogălniceanu a avut loc deschiderea oficială a exerciţiului multinaţional Black Sea Rotational Force 15.1 (BSRF) în cadrul unei ceremonii care a marcat totodată încheierea exerciţiului Black Sea Rotational Force (BSRF) 14.1.

Ceremoniile s-au desfăşurat în prezenţa generalului-locotenent Robert B. Neller, comandantul US Marine Corps Forces pentru Europa, locțiitorului comandantului US Marine Corps Forces pentru Europa și Africa, general de brigadă Norman L. Cooling, şefului Instrucţiei şi Doctrinei Statului Major al Forţelor Terestre, general de brigadă Dorin Ioniţă, comandantului Brigăzii 9 Mecanizate Mărăşeşti, general de brigadă Adrian Soci şi a comandantului Centrului Administrativ Mihail Kogălniceanu, comandor Adrian Vasile.

Ceremonii la Baza Mihail Kogalniceanu

General-locotenent Robert B. Neller

Exerciţiul care tocmai s-a încheiat a inclus module de instruire care s-au desfăşurat în perioada septembrie 2014 – februarie 2015 în Bulgaria, România şi Serbia cu participarea militarilor din Bulgaria, Croaţia, Macedonia, Serbia şi Statele Unite ale Americii.

BSRF 15.1 este condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa şi Africa, iar activităţile de instruire în comun vor avea loc în Bulgaria, Georgia şi România.

În alocuţiune sa generalul de brigadă Dorin Ioniţă a subliniat „…consider că acest tip de exerciţiu constituie un un bun prilej pentru a demonstra capacitatea de a acţiona întrunit, cu celelalte categorii de forţe ale Armatei Române, într-un cadru multinaţional, cu parteneri din Alianţa Nord-Atlantică şi din Parteneriatul pentru pace , pentru dezvoltarea şi îmbunătăţirea pregătirii individuale şi colective.”

Sursa: Fortele Terestre

Autor: Fruntaş Cristian Lenga

Foto: Plutonier-adjutant principal Cristian Surugiu