r_Resboiu (120)

Scafandri

Centrul de Scafandri din Constanţa organizează, în perioada 25 – 29 ianuarie, selecţia pentru admiterea la cursul de iniţiere scafandru, planificat a se desfăşura în perioada 29 februarie – 22 aprilie, la Constanţa.

Selecţia cuprinde o evaluare psihologică, probe fizice, vizită medicală şi teste de hiperbarism (barofuncţie şi toleranţă la oxigen). La curs se pot înscrie persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 40 de ani, care sunt absolvente de liceu şi îşi doresc o carieră în domeniul scafandreriei.

La finalul cursului, absolvenţii vor primi un certificat de absolvire cu antetul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi cel al Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, care le permite posesorilor exercitarea profesiei de scafandru în ţările Uniunii Europene.

Centrul de Scafandri funcţionează ca instituţie unică de formare profesională a scafandrilor pe teritoriul României.

Detalii suplimentare privind metodologia de admitere la acest curs sunt disponibile pe site-ul instituţiei www.centruldescafandri.ro în secţiunea Cursuri de scafandri – Formare profesională. Cererile de înscriere se pot trimite prin email la adresa: centruldescafandri@navy.ro.

Centrul de scafandri, pasul către o carieră aparte

Redacţia Resboiu urează succes celor îndrăzneţi şi salută prietenii care au devenit oameni ai adâncurilor, continuatori ai unei specializări cu tradiţie deosebită.

– Adina Călin –