Gripen apartinand Cehiei

… Oare? Sa fie cineva chiar atat de??!!…

Ma rog…stirea originala vine de la Monitorul de Praga care citeaza un prim ministru incredibil de agitat si inversunat, revoltat de faptul ca suedezii refuza tocmelile de bazar situat pe malurile Bosforului. Petr Necas e nemultumit la culme de atitudinea neimpaciuitoare a guvernului suedez de la care Cehia a inchiriat 14 Gripen C/D, pe o perioada de 10 ani, contra sumei de 19.6 miliarde de coroane. Cehe… Asta inseamna o rata anuala de cam 2 miliarde de coroane (la fel de cehe). Aceleasi 14 avioane Gripen C/D au generat un offset de un miliard de euro (adica…o investitie de mai putin de un miliard de dolari, genereaza offset de un miliard de euro – cam 130 % ).

Pai da! Chiar nu ma mir ca domnul Necas e nemultumit…

Revenind… Acelasi domn Necas ameninta ca daca nu se ajunge la un consens (adica daca suedezii nu scad pretul anual sub cel actual, cam 2 miliarde de coroane cehe) pana in noiembrie, Guvernul pe care il conduce este dispus sa o puna de o noua competitie pentru avioane de lupta, competitie la care Gripen ar putea sau nu sa iasa castigator.

Hehe! Vesnicul Bau-Bau F-16 asta… 😉

Pai, in cazul in care nu ati aflat Olanda a scos la produs niste F-16. Numa’ bune de rupt in aer sau de trantit pe pista! Ieftine ca braga! Noi (romanii adica) le pandim de multa vreme… Asa ca, nu mai intarziati, nu mai platiti leasing la suedeji si luati MLU-urile cele ieftine de la olandeji: ce conteaza ca nu aveti infrastructura pentru ele, ce conteaza ca nu aveti personalul antrenat, ce conteaza ca trebuiesc modernizate si reconditionate pe bani grei???! Pretul de achizitie e infim…deci dati-i drumul! Repede, pana nu punem noi romanii mana pe ele…

– Griffon236 –

PS:

Unii chiar stiu sa negocieze… cand e limpede ca lumina zilei ca oferta nu poate fi mai mica de atat, ei se tocmesc, cu mare arta, in incercarea de a scoate un pret si mai mic… Ce bine ca Fortele Aeriene Romane nu sunt puse in situatia asta… Ce bine ca exista F-16 MLU in Olanda si F-16 Bk.15 in Portugalia… Ce maaaaare noroc pe capul nostru!

Ce bine ca noi nu suntem saraci ca cehii si in consecinta nu avem nevoie de offet… 😐

Vax!

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.