Se mărită ţestoasa lui Arsenie, Patria, cu ţestoasa lui Arsenie, BMP-3…

Patria 8x8 AMV

Patria 8×8 AMV

Dând tastatura pe serioase, Emiratele Arabe Unite a comandat niscai AFV-uri tip Patria AMV, dintre care unele ar putea să fie echipate cu modulele de luptă ruseşti de pe BMP-3.

La sfârşitul lunii Ianuarie, compania finlandeză Patria a anunţat că Emiratele Arabe Unite au comandat 40 de ţestoase AMV şi că de construcţia acestora se vor ocupa polonezii de la Rosomak SA.

Comanda Emiratelor Arabe Unite include o opţiune pentru încă 50 vehicule.

Se presupune că vehiculele Patria AMV destinate EAU nu vor dispune de capabilităţile amfibii, însă vor avea capabilităţi sporite anti-mină şi protecţie balistică mărită.

Cele 40 de vehicule ale comenzii iniţiale vor fi echipate cu staţii de armament telecomandate cu mitraliere de 12,7 mm sau lansatoare automate de grenade calibrul 40 mm.

Comanda opţională face referire la varianta 8x8L, adică mai lungă, a Patria AMV, care va fi echipată cu armament de calibru mare.

Patria AMV nu are încă versiuni de producţie modificate pentru echiparea cu tunuri de tanc calibrul 105 mm sau 120 mm, existând numai o singură variantă a vehiculului cu armament greu.

BMP-3

BMP-3F

Patria AMV a fost dotat cu modulul de luptă rusesc de pe BMP-3, adică turela care cuprinde un tun 2A70 de 100 mm şi două arme coaxiale, un tun 2A72 automat de 30 mm şi o mitralieră PKT/PKTM de 7,62 mm.

Şasiul variantei a fost lungit cu 350 mm. Emiratele Arabe Unite au cumpărat două asemenea vehicule în anul 2008, aşadar AMV-urile opţionale ar putea fi echipate cu modulul rusesc.

Din luna Februarie a anului trecut, Emiratele Arabe Unite dispun de 390 vehicule de luptă tip BMP-3.

În cazul în care vehiculele opţionale vor fi comandate şi se va lăsa cu echiparea acestora cu turelă de BMP-3, emiraţii se vor alege cu o cavalerie mecanizată de invidiat.

Sursa: Army Recognition

Se poartă din nou glezna groasă

După ce într-o vreme s-a considerat că-i overkill să ai pe MLI sau TAB/TBT ţeavă dolofană, fluierele au pierdut în faţa ţevilor de irigat.

TAB B-33 Zimbru, repetiţii pentru Parada de 1 Decembrie 2015

TAB B-33 Zimbru, repetiţii pentru Parada de 1 Decembrie 2015

Da, paişpe cu cinciul TAB-urilor noastre e deja un flauţel pe lângă cei 100 de milimetri calibru ai tunului principal şi 30 mm ai celui secundar din turela de BMP-3.

TAB Piranha IIIC, repetiţii pentru Parada de 1 Decembrie 2015

TAB Piranha IIIC, repetiţii pentru Parada de 1 Decembrie 2015

Despre Pirănii, numai de bine… de-ar fi batalionul echipat şi cu alte modele (cu mortier, MEDEVAC, etc.), dar tot consider insuficientă mitraliera de 0,50 de pe ce am achiziţionat până acum.

P.S.: Că tot vorbim spre final de/din bătătura noastră… aruncătorul automat românesc de 40 mm este atât de prost încât nu-l vedem decât în vitrine?

 

Iulian Iamandi