Una dintre cele mai eficiente măsuri luate vreodată în istoria României, dar și a Daciei, Munteniei, Moldovei, Transilvaniei și Dobrogei, ba chiar și pentru perioada în care Cadrilaterul și chiar Transnistria au fost între gardurile noastre, a fost aceea de a sta cu capul la cutie.

Așa se întâmplă și acum, la ceas de primejdie cu drone căzătoare, când RO-ALERT ne avertizează de la pericolul urșilor și până la… habar nu am ce-i mai rău pă la noi, probabil că are să cază cerul pe noi. Să fim daci, da? (liberi)

Ei bine, dacă RO-ALERT vă va avertiza că există riscul ca în zonă să se prăbușească elemente ale mijloacelor de luptă utilizate în conflict, să știți că e nasol.

Și cum rușii atacă noaptea cu din acelea, să vedeți bucurie pe tulceni când RO-ALERT îi va ro-alerta când e somnul mai dulce!

Nici londonezii în Bătălia Angliei n-au fost treziți de alarmele de atac aerian atât de mult cât vor fi tulcenii de la gardul cu Ucraina în caz că războiul ruso-ucrainean se va lăți precum cel dintre Iran și Irak.

Capu la cutie, da?

Iulian Iamandi