Capitan-comandor Corneliu-Gabriel Titiana

Capitan-comandor Corneliu-Gabriel Titiana

Căpitan-comandorul Corneliu-Gabriel Titiana, unul dintre cei doi militari răniţi în urma accidentului aviatic produs la sfârşitul lunii noiembrie, a decedat luni, 8 decembrie, în jurul orei 12.30, la Spitalul Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri Bucureşti.

Militarul, aflat în stare gravă după prăbuşirea elicopterului, a fost operat de mai multe ori, prognosticul stării sale de sănătate fiind însă în permanenţă rezervat.

Căpitan-comandorul Titiana, în vârstă de 46 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. Era pilot instructor clasa I pe aeronava IAR 330, îndeplinea funcţia de comandant patrulă la Escadrila 713 Elicoptere din Baza 71 Aeriană şi avea la activ 1.300 de ore de zbor.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale îşi exprimă profundul regret pentru pierderea vieţii militarului şi este alături de familia îndurerată.

Marţi, 9 decembrie, de la ora 8.30, în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional vor fi organizate ceremonii militare şi religioase de comemorare a căpitan-comandorului Corneliu-Gabriel Titiana.

Biroul de Presă

Căpitan-comandorul Corneliu-Gabriel Titiana a continuat să lupte din ziua de 21 Noiembrie şi până astăzi când s-a alăturat eroilor aviatori care constituie Escadrila din Ceruri.

Eroul Titiana a căzut la datorie.

Baza 71 Aeriana Campia Turzii

Baza 71 Aeriana Campia Turzii

În vară, în cadrul unui exerciţiu parte a Cursului pentru jurnalişti de război, am zburat alături de instructorii din Brigada 6 Operaţii Speciale într-unul din elicopterele Bazei 71 Aeriană.

Dar, până să ajungem la elicoptere am cunoscut oamenii. Împreună cu camarazii de la curs am fost timp de câteva ore oaspeţii elicopteriştilor de la Luna.

Oameni deosebiţi, gazde primitoare care ne-au vorbit despre frumoasa lor meserie şi ne-au îndepărtat teama de zbor celor care pentru prima dată urma să zburăm la bordul unui elicopter.

Acum acei oameni deosebiţi sunt mai puţini, dar vor continua să îşi facă datoria zburând pentru Patrie.

Pentru noi.