Secretarul de stat Vasile Costea si Capitan Comandor Relu Ioana SUUMC

Secretarul de stat Vasile Costea si Capitan Comandor Relu Ioana

Vasile Costea, secretar de stat pentru relaţia cu Parlamentul, informare publică şi creşterea calităţii vieţii personalului i-a vizitat miercuri, 27 februarie, pe căpitanul-comandor Ioana Relu, rănit în accidentul aviatic din judeţul Dolj din vara anului trecut şi pe plutonierul-adjutant Costel Stanciu, rănit în Afganistan la sfârşitul anului trecut,  internaţi la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC).

Secretarul de stat şi-a manifestat interesul deosebit pentru militarii internaţi şi evoluţia recuperării lor, subliniind că una dintre priorităţile mandatului asumat la conducerea departamentului o reprezintă asigurarea celor mai bune condiţii de recuperare a militarilor care au fost răniţi în teatrele de operaţii sau misiuni în ţară şi a stabilit, împreună cu echipa de medici, măsuri de îmbunătăţire a condiţiilor de spitalizare.

Secretarul de stat Vasile Costea şi plutonierul-adjutant Costel Stanciu, rănit în Afganistan  SUUMC

Secretarul de stat Vasile Costea şi plutonierul-adjutant Costel Stanciu, rănit în Afganistan SUUMC

„Am întâlnit o echipă de medici militari de top şi sunt convins că militarii noştri vor beneficia aici de toată atenţia care li se cuvine”, a declarat secretarul de stat Costea.

Comisiile medicale multidisciplinare au expus, în cadrul vizitei, pe tipuri de patologii, seturile de propuneri privind creşterea calităţii vieţii pacienţilor, dar şi prognoze privind potenţialul de evoluţie a stării de sănătate a celor doi militari.

Oficialul M.Ap.N. a fost însoţit, pe timpul vizitei, de  locţiitorul şefului Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi informare publică, colonelul Marcel Voicescu, de şeful Direcţiei medicale, generalul de brigadă Mihai Mureşan şi, din partea SUUMC de colonel medic Mariana Jinga.

 

 

 Biroul de Presă