Primul workshop al Campionatului de Fotbal Robotic organizat de prietenii nostri de la www.inventeaza.ro mi-a dat peste cap anumite considerente, despre care as putea spune ca au o consistenta bolnavo-clasica: credeam ca nu ca va beneficia de interes toata treaba asta. Ei bine, a avut!

i Personajele principale

Aleatoriu ca si cronologie, astern una dintre cele mai de impact amintiri. La momentul prezentarilor, au vorbit doi cetateni –  un copil si tatal sau: venisera pentru ca era vorba despre roboti. Cel mic era pasionat si se juca pur si simplu construind roboti din kit-uri. Tatal, un fericit, il sprijinea in aceasta pasiune luminandu-i parinteste cararea aleasa.

Personajul principal?

Ma gandeam inainte de a incepe evenimentul la modul in care sa abordez povestirea in articol si decisesem sa incerc o prezentare in jurul unui personaj principal.

Poate ca acest cetatean, acest tanar, acest copil, a fost personajul principal al evenimentului. Un copil.

“Gigi Hagi”

Ori, poate ca principalele personaje au fost – ok, ar fi putut fi – cei din echipa de liceeni care au venit decisi sa castige Campionatul, desi nici macar nu remarcasera ca in regulament se specifica elementul cel mai trist pentru ei: nu indeplineau conditia de a fi studenti.

Mofturi! Erau castigatori, in sinea lor. Fantastic de simpatici!

Apropos, au fost peste cincizeci de inscrisi in competitie

In sala plina insa, puteam pune pana pe oricare si sa spun ca era personajul principal al evenimentului.

Era un tanar, de exemplu, care parea ca experimentase deja si toate cele care erau interzise: stia de toate si foarte relaxat adresa intrebari, completand chiar cu precizari proprii legate de ce se putea intampla in cazu unor traznai… Simpatic personaj principal!

Domnisoara din imagine, a fost foarte curtata pentru a deveni coechipiera

Ziceam la inceputul scrierii ceva legat de datul peste cap al unor considerente. Ei bine, treaba asta a avut cursivitate: intre participanti se aflau destule domnisoare. Modelul ala rar… “frumoasa si desteapta”. Asa s-a lasat cu ceva deosebit si de-a dreptul inedit pentru noi – am devenit nasi! Haideti sa va povestesc…

Vreo patru echipe nu isi alesesera un nume si mi-a dat prin minte sa le propunem un nume potrivit: “Resboiu”!

Foarte promt, s-au ridicat in aer mainile unei echipe de fete!

Ne stiti ca avem colaborari cu domnisoarele si doamnele, doar avem patru in redactie. Mai mult, ne sunt drage si pe la mai toate evenimentele am tras si cate o galerie foto dedicata – “Frumusetile Patriei”. Evident, am pozat si aici frumusetile, precum si “Robotelele Resboinice” .

Echipa Resboiu. De data aceasta, Robotelele Resboinice

Apropos de fete, personaj principal ar fi putut fi colega noastra Mica. Din alt film – in cel mai simpatic sens al expresiei – desigur, nu a inteles nimic din ce s-a vorbit, dar a stat cuminte – cuminte printre studenti. Mare cazna, va dati seama… un psiholog la un workshop de robotica! Fara avioane, fara arme, fara macar un tanc pe care sa se cocoate!

Resboinica Mica

M-am gandit acum la final de articol ca robotii sunt doar o scuza – apropos de personaje. Da bre, ei sunt o scuza de fapt. Robotii sunt liantul acestui eveniment in serie, unde oameni deosebiti isi fac de cap invatand prin competitie si joaca.

Aoleu, am uitat sa zic despre ce s-a facut.

La workshop… s-au… spus… niste… lucruri… urate, gen: “algoritmi”, “piton”, “si”, “si plas-plas”, “geava”. “Sisco” nu s-a zis, asa ca n-am inteles nimic. 🙂

Sa nu imi cereti sa reproduc. Nu sunt genul asta de IT-st. Si acum, gata, treceti la fim:

Acesta este trailerul. Reportajul mare este inca in lucru, pensulim de zor la culorile lui.

– Iulian la butoane, Nemotoujours pe video, Griffon236 cu pozele si Mica pe post de observator –

Navighează în portal:

Resboiu MasterArmata Română; Forţe SpecialeSpaceRevista ResboiuForumul Resboiu;